Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang The PhotoGallery presentera för första gången i Sverige – Patricio Reig

The PhotoGallery presentera för första gången i Sverige – Patricio Reig

av Livets Goda

För första gången i Sverige visar fotografen Patricio Reigs sin fotokonst på The PhotoGallery i Halmstad 5 juni – 23 augusti.  Patricio Reig föddes i Argentina men är nu verksam i Milano. Han är autodidakt och är mycket intresserad av alternativa  fotografiska analoga processer.

The Photogallery är en av de största fotogallerierna i Skandinavien med sina 60 olika fotografer. Galleriet har genom åren haft  flera stora utställningar runt om i Norden. Fotografierna har även kunnat ses på diverse museum, Norrvikens Trädgårdar och på The PhotoGallery`s showroom i hemorten Halmstad. Fotograferna är bland annat Bryans Adams, Jimmy Nelson, Terry O´Neill, Albert Watson, Rodney Smith, Håkan Ludwigsson, Fernand Fonssagrives. och nu också Patricio Reig.

Patricio Reig föddes i San Juan i Argentina 1959 som Daniel Isaacs. Reig är hans pseudonym när han arbetar med fotokonst.

­‐ Patricios Reigs konstnärskap är ren poesi, en njutning för ögat som berättar om vår samtid på ett oerhört vackert  sätt, säger Nette Johansson, vd och ägare av The PhotoGallery.

The PhotoGallerys sommarutställning med Patricio Reigs fotokonst kan ses i Slottsmöllan Halmstad 5 juni – 23 augusti. Fotografen kommer att finnas på plats under vernissaget.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING