Hem Whisky & Bourbon The Sexton Irish Single Malt Whiskey till St Patrick´s Day

The Sexton Irish Single Malt Whiskey till St Patrick´s Day

av Livets Goda

Irlands nationaldag, St. Patrick’s Day, har med tiden blivit en global högtid som firas världen över, dagarna runt den 17 mars. Dagen till ära tipsar vi här om The Sexton Irish Single Malt Whiskey.

Whiskeyn skapades ur en blandning mellan historiska irländska whiskeytillverkningstraditioner och moderna mognadsexperiment. Bakom whiskeyn står Master Blender Alex Thomas, en av världens få kvinnliga whiskeyblandare.

The Sexton

The Sexton

Livets Goda om The Sexton Single Malt Irish Whiskey

Fyra års Oloroso sherryfats lagrad whiskey baserad på 100% mältat korn trippeldestillerat i kopparpannor bygger upp the Sexton Single Malt. Whiskeyn är en finstämd akt med vanilj, choklad och fudgekolad sötma och väl agerande körsbär, apelsin- och clementinfruktiga drag med citurszest och viss rågkänsla i djupet. En ömsint markerande fatkryddighet ger både stadga och kontur i den strukturellt förföriska hållningen. Det är en mycket god whiskey som gör sig väldigt bra svalt serverad i ett bredare bourbonglas, utan is för att inte tappa bort den tilltalande chillinotade kryddigheten som växer fram där i bakgrunden…

90p

The Sexton Single Malt Irish Whiskey, 40%
Nr 53536 (700 ml) 398 kr
Irland

Till whiskeyn på Systembolaget HÄR

Drinkinspiration: The Sexton Love it to Death

Irländsk whiskey är en sann fröjd att arbeta med i cocktails, inte minst för deras fina fruktdriv. The Sexton är ett måste i barskåpet och trots dess utomordentliga drinkegenskaper så är den även rätt läcker på egen hand. I cocktailen Love it to Death så får vi en drink med skön styrka och mycket smaker men i fin harmoni.

Till drinkreceptet HÄR

Kort om St Patrick
St. Patrick, som levde på 400-talet, är ett irländskt helgon och apostel. Den 17 mars varje år firas årsdagen av hans död i Irland och resten av världen. Syftet med dagen är att fira St. Patrick och kristendomens ankomst till Irland. Festligheterna inkluderar vanligtvis offentliga parader och festivaler, med deltagare utklädda i gröna kläder och så kallade “shamrocks” – gröna treklöver.

RELATERAD LÄSNING