Hem Vinvärlden The Wine & Spirits Collective förvärvar ChampagneHuset

The Wine & Spirits Collective förvärvar ChampagneHuset

av Livets Goda

ChampagneHuset har sedan starten 2002 drivits av ambitionen att kunna erbjuda ”Stora champagner från små odlare”, i form av odlarchampagner av högsta klass, oavsett stil, druvsort eller årgång. Man har även försäkrat sig om tillgång till några av de få producenter som i sina källare gömmer fantastiska årgångar av champagne. Systembolaget har frekvent lanserat exklusiva listningar från ChampagneHusets stora sortiment.

– Vad vi på TWSCollective kan addera är en stark restaurangbearbetning. Vi kommer nu att kunna erbjuda våra kunder en bred portfölj där stora globala producenter samsas med småskaliga mer nischade producenter. Förvärvet av ChampagneHuset ger oss en spets i portföljen som få kan mäta sig med, säger Gabriel Eriksson, VD och partner, The Wine & Spirits Collective.

Från och med årsskiftet kan TWSCollective erbjuda champagne från 25 av de bästa småodlarna i Champagne. Gemensamt för dem alla är att hantverk och kvalitet står i fokus och bland odlarna finns bland andra De Sousa och Robert Barbichon som odlar biodynamiskt, Pierre Gimonnet, Henri Goutorbe och José Michel med sina prestigecuvéer och perfektionisten Vincent Joudarts långjästa champagne med hög andel blå druvor, odlade i lilla Fèrebrianges.

16 av champagnehusen TWSCollective nu kommer att representera tillhör ”Club Tresors de Champagne”, eller i dagligt tal ”Special Club”. En sammanslutning av mycket kvalitetsmedvetna odlare som funnits sedan 1970-talet. Nu ges TWSCollectives restaurangkunder en ny unik möjlighet att fritt välja bland produkterna från dessa hus.

ChampagneHuset, CH
ChampagneHuset grundades av Peter och Inger Wirnäs 2002. Sedan starten har de drivits av ambitionen att kunna erbjuda den svenska konsumenten hela den bredd som landskapet Champagne har att erbjuda. Genom åren har de arbetat med devisen ”Små Odlare – Stora Champagner” och berikat utbudet på framför allt Systembolaget med odlarchampagne som speglar årgångarnas och traktens speciella förutsättningar till mycket rimliga priser. Peters engagemang, kunskap och vänskap med dessa odlare ledde till att han 2016 blev utsedd till gudfader för årgången 2011 i ”Club Trésor de Champagne – Special Club”.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING