Hem NyheterVinnyhet The Wine & Spirits Collective tar över distributionen av Sveriges mest sålda vin och bildar nytt importbolag med Francois Lurton

The Wine & Spirits Collective tar över distributionen av Sveriges mest sålda vin och bildar nytt importbolag med Francois Lurton

av Livets Goda

The Wine & Spirits Collective har från den 1 mars ansvaret för det franska vinhuset Francois Lurton på den svenska marknaden. Uppdraget inkluderar förutom Systembolagets storsäljare Les Fumeés Blanches, bland andra Campo Elisoe från Rueda, Spanien och prestigeviner från Chile och Argentina. Under 2023 kommer samarbetet intensifieras ytterligare genom bildandet av ett gemensamt importbolag.

Med nya kreativa idéer och ny kraft ska The Wine & Spirits Collective stärka Francois Lurtons position på den svenska marknaden. The Wine & Spirits Collective tar över distributionen från och med mars 2023, samtidigt påbörjas arbetet med att starta ett nytt importbolag där Francois Lurtons viner kommer hanteras i framtiden. Bolaget kommer att ägas gemensamt av Francois Lurton och Winestate Group (The Wine & Spirits Collective och finska Winestate).

Francois Lurtons portfölj inkluderar förutom Les Fumées Blanches, bland andra spanska Campo Elisoe från Rueda samt prestigeviner som Clo de lolol och Alka från Chile och Alta från Argentina för att nämna några.

  • Det är ett otroligt ärofyllt uppdrag att få ansvara för och utveckla Francois Lurtons portfölj på den svenska marknaden. Att en av de största producenterna på den svenska marknaden väljer att samarbeta med oss och dessutom starta ett helt nytt importbolag känns helt fantastiskt och måste ses som ett gott betyg på vårt sätt att jobba, säger Gabriel Eriksson, Vd på The Wine & Spirits Collective.

Gabriel Eriksson

Storsäljaren Les Fumées Blanches hade en försäljning på Systembolaget 2022 på cirka fyra miljoner liter. The Wine & Spirits Collective ser potential för varumärket att fortsätta växa i Sverige, framför allt med nya format som ligger i linje med Systembolagets strategi för klimatsmarta förpackningar men också genom att hitta nya målgrupper.

  • Varumärket har gjort en helt otrolig resa i Sverige så det är med en stor dos ödmjukhet vi tar över Les Fumeés Blanches. Samtidigt ser vi fram emot utmaningen att med nya kreativa idéer ytterligare stärka varumärkets position på svenska marknaden, fortsätter Gabriel Eriksson.

I The Wine & Spirits Collectives portfölj finns redan några av de största varumärkena inom vinvärlden som exempelvis spanska Torres och italienska Masi. Utvecklingen har varit mycket stark de senaste åren med en försäljningsökning på över 50 procent på Systembolaget 2020–2022.

  • En del av vårt framgångsrecept är att vi älskar vin, varumärkesbyggande och att vi verkligen brinner för våra producenter. Men framförallt skulle jag säga att vi är framgångsrika tack vare den starka teamkänslan och att vi är ett fantastiskt gäng nyfikna, entreprenörsdrivna medarbetare som vågar gå vår egen väg på en hårt konkurrensutsatt marknad, avslutar Gabriel Eriksson.
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING