Hem NyheterVinnyhet ”The Wines of Provence – Tricolour” har just utsetts till ”Best in the World”

”The Wines of Provence – Tricolour” har just utsetts till ”Best in the World”

av Livets Goda

Den engelska versionen av Göran Bomans kritikerrosade bok om Provence viner ”The Wines of Provence – Tricolour” har just utsetts till ”Best in the World” i kategorin ”French Wines” av Gourmand Awards!

”Provence – Vita, röda och även roséviner”/”The Wines of Provence – Tricolour”
De kritikerrosade böckerna är för er som vill hitta de godaste vinerna, vinturista och lära er allt om Provence vinvärld och viner. Böckerna beskriver 43/57 rekommenderade producenter och 230/340 viner, vilket gör dem till de mest omfattande böckerna om viner i Provence idag och till en perfekt följeslagare för att hjälpa dig hitta dina favoritviner.

Bokförfattaren Göran Boman

För mer information om boken se www.winesofprovence.org där man även hittar en video och en blogg med Provence vinnyheter.

Gourmand World Cookbook Awards
Den internationella tävlingen grundades 1995 av Edouard Cointreau, vars förfader uppfann det hemliga apelsinlikörsreceptet. Gourmand Awards internationella jury leds av Edouard och de utser varje år världens bästa kok- och vinböcker. Tävlingen är den enda internationella tävlingen av sitt slag och att den är stor framgår av att i tävlingen 2017 så deltog 217 länder. Prisutdelningen under ”normala år” har varit i Frankrike, Kina och Macau.  Prisutdelningen skulle i år ha varit i maj i Kina men är av förståeliga skäl inställd och för att glädja alla författare mm som sitter inlåsta i sina hem världen över så beslöt Edouard att redan nu tillkännage vinnarna.

Tävlingen har jämförts med Oscars priset för filmer och är inspirerad av de olympiska spelen och spelens anda. Gourmand Awards fyller i år 25 år och det kommer, förhoppningsvis, att firas i Paris 3 – 7 juni och i Kina 1 – 4 november.

Det land som har utmärkt sig genom åren är just Sverige som har kammat hem många kok- och vinbokspriser. Ett annat exempel på en svensk vinnare är Livets Goda som 2019 fick utmärkelsen ”Världens bästa vintidning”.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING