Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Livets Goda 9 Jul, 2019
Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen i den gastronomiska tävlingen, S. Pellegrino Young Chef Awards. De lyckliga finalisterna är Jerome Calayag från Restaurang Portal och Thilda Mårtensson från Restaurang Grand Hotel i Saltsjöbaden.

Tävlingen S. Pellegrino Young chef vänder sig till kocktalanger under 30 år och finalen går i Milano 2020.
135 unga kockar tävlar i 12 regionstävlingar från totalt 50 länder. Över 2 400 ansökte om att får vara med i den populära tävlingen som ger en möjlighet för unga kockar runt om i världen att få en rejäl skjuts i karriären inom gastronomins värld och representera San Pellegrino.

Vinnaren av S. Pellegrino Young Chef vinner förutom äran, möjlighet till internationell uppmärksamhet, ett betydande professionellt uppsving och möjlighet att delta i flera av varumärkets årliga evenemang runt om i världen.

Presentation av kockarna som lyckas ta sig vidare till regionsfinal.

JEROME CALAYAG
Ålder: 23 år
Nuvarande arbetsplats: Restaurang Portal

Varför vill du tävla i just denna tävling?
Eftersom det är en stor tävling där jag kan bygga upp ett profil och på så sätt kunna påverka gastronomivärlden med att försöka laga mat hållbart.

Vad är dina styrkor?
Stor respekt för råvaror.

Vad skulle en vinst betyda för dig?

Det skulle betyda väldig mycket för mig och kommer att ge mig en stor chans för att nå mina drömmar inom gastromi.

Vad är drömarbetsplatsen?

Drömarbetsplatsen är en egen restaurang där jag lagar maten som jag tror på och som jag själv älskar att äta. En plats där jag är stolt över av hur man behandlar råvaror och naturliga resurser.

Vad associerar du San Pellegrinos produkter med?

Kvalité och italienska drycker. 

THILDA MÅRTENSSON
Namn: Thilda Mårtensson
Ålder: 17 (född 01 )
Nuvarande arbetsplats: Grand Hotell Saltsjöbaden

Varför vill du tävla i just denna tävling?
Jag vill tävla i den här tävlingen för att utmana och utveckla mig själv och se hur mycket jag klarar av. Jag vill tävla i många olika tävlingar så att jag får med mig olika erfarenheter för att längre fram i tiden kanske kunna göra en annan dröm som är Bocuse do’r. Den här tävlingen kommer ge mig mer inblick i vad fine dining är för något och det vilket jag ser fram emot jättemycket.

Vad är dina styrkor?
Mina styrkor är att jag är intresserad och nyfiken på att hela tiden lära mig nya saker, se olika sorters matlagning för inspiration. Jag är ödmjuk och tar gärna emot kritik, för utan kritik kan man inte utvecklas så att man blir bättre. Jag vill alltid sträva mot att göra saker bättre för att du är aldrig fullärd, det finns alltid massa saker att lära sig. Min styrkor är också att jag är envis och ger aldrig upp även fast det går trögt, det är bara att kämpa på och hitta nya lösningar för att komma vidare.

Vad skulle en vinst betyda för dig?

En vinst för mig skulle vara en dröm som går i uppfyllelse, en av de häftigaste sakerna om det skulle hända mig hittills i min utveckling inom matlagning. Det skulle betyda allt, något som verkligen är ett mål att sträva mot att uppnå. Det kommer bli svårt att kunna uppnå det när jag är så ung för att det finns enormt många bra bidrag. Jag ska göra allt jag kan för att uppnå mitt mål, ” Something can be difficult, but nothing is impossible if you really want it” brukar jag tänka.

Vad är drömarbetsplatsen?
Min dröm arbetsplats är en Michelinrestaurang.

Vad associerar du San Pellegrinos produkter med?
Med Italien. 

S. Pellegrino Young Chef 2019-2020

  • S.Pellegrino Young Chef är en internationell kocktävling, som syftar till att lyfta fram unga talanger. Tävlingen är uppdelad i olika delmoment:
  • Anmälningsfas 4 feb-30 april 2019
  • Selektering av kandidater till regionsfinal: Maj 2019. Jury för uttagning av kandidater till regionsfinal är ALMA (La Scuola Internazionale di Cucina Italiana)
  • Semifinal (Regionsfinal i Storbritannien): November 2019
  • Final i Milano Juni 2020

Mer om S. Pellegrino Young Chef
https://www.sanpellegrinoyoungchef.com/en


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet