Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Livets Goda 9 Jul, 2019
Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen i den gastronomiska tävlingen, S. Pellegrino Young Chef Awards. De lyckliga finalisterna är Jerome Calayag från Restaurang Portal och Thilda Mårtensson från Restaurang Grand Hotel i Saltsjöbaden.

Tävlingen S. Pellegrino Young chef vänder sig till kocktalanger under 30 år och finalen går i Milano 2020.
135 unga kockar tävlar i 12 regionstävlingar från totalt 50 länder. Över 2 400 ansökte om att får vara med i den populära tävlingen som ger en möjlighet för unga kockar runt om i världen att få en rejäl skjuts i karriären inom gastronomins värld och representera San Pellegrino.

Vinnaren av S. Pellegrino Young Chef vinner förutom äran, möjlighet till internationell uppmärksamhet, ett betydande professionellt uppsving och möjlighet att delta i flera av varumärkets årliga evenemang runt om i världen.

Presentation av kockarna som lyckas ta sig vidare till regionsfinal.

JEROME CALAYAG
Ålder: 23 år
Nuvarande arbetsplats: Restaurang Portal

Varför vill du tävla i just denna tävling?
Eftersom det är en stor tävling där jag kan bygga upp ett profil och på så sätt kunna påverka gastronomivärlden med att försöka laga mat hållbart.

Vad är dina styrkor?
Stor respekt för råvaror.

Vad skulle en vinst betyda för dig?

Det skulle betyda väldig mycket för mig och kommer att ge mig en stor chans för att nå mina drömmar inom gastromi.

Vad är drömarbetsplatsen?

Drömarbetsplatsen är en egen restaurang där jag lagar maten som jag tror på och som jag själv älskar att äta. En plats där jag är stolt över av hur man behandlar råvaror och naturliga resurser.

Vad associerar du San Pellegrinos produkter med?

Kvalité och italienska drycker. 

THILDA MÅRTENSSON
Namn: Thilda Mårtensson
Ålder: 17 (född 01 )
Nuvarande arbetsplats: Grand Hotell Saltsjöbaden

Varför vill du tävla i just denna tävling?
Jag vill tävla i den här tävlingen för att utmana och utveckla mig själv och se hur mycket jag klarar av. Jag vill tävla i många olika tävlingar så att jag får med mig olika erfarenheter för att längre fram i tiden kanske kunna göra en annan dröm som är Bocuse do’r. Den här tävlingen kommer ge mig mer inblick i vad fine dining är för något och det vilket jag ser fram emot jättemycket.

Vad är dina styrkor?
Mina styrkor är att jag är intresserad och nyfiken på att hela tiden lära mig nya saker, se olika sorters matlagning för inspiration. Jag är ödmjuk och tar gärna emot kritik, för utan kritik kan man inte utvecklas så att man blir bättre. Jag vill alltid sträva mot att göra saker bättre för att du är aldrig fullärd, det finns alltid massa saker att lära sig. Min styrkor är också att jag är envis och ger aldrig upp även fast det går trögt, det är bara att kämpa på och hitta nya lösningar för att komma vidare.

Vad skulle en vinst betyda för dig?

En vinst för mig skulle vara en dröm som går i uppfyllelse, en av de häftigaste sakerna om det skulle hända mig hittills i min utveckling inom matlagning. Det skulle betyda allt, något som verkligen är ett mål att sträva mot att uppnå. Det kommer bli svårt att kunna uppnå det när jag är så ung för att det finns enormt många bra bidrag. Jag ska göra allt jag kan för att uppnå mitt mål, ” Something can be difficult, but nothing is impossible if you really want it” brukar jag tänka.

Vad är drömarbetsplatsen?
Min dröm arbetsplats är en Michelinrestaurang.

Vad associerar du San Pellegrinos produkter med?
Med Italien. 

S. Pellegrino Young Chef 2019-2020

  • S.Pellegrino Young Chef är en internationell kocktävling, som syftar till att lyfta fram unga talanger. Tävlingen är uppdelad i olika delmoment:
  • Anmälningsfas 4 feb-30 april 2019
  • Selektering av kandidater till regionsfinal: Maj 2019. Jury för uttagning av kandidater till regionsfinal är ALMA (La Scuola Internazionale di Cucina Italiana)
  • Semifinal (Regionsfinal i Storbritannien): November 2019
  • Final i Milano Juni 2020

Mer om S. Pellegrino Young Chef
https://www.sanpellegrinoyoungchef.com/en


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet