Hem Mat & Restaurang Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

av Livets Goda

Scanpan TechnIQ är resultatet av ett unikt samarbete med professionella kockar. Serien kombinerar en grund av återvunnet aluminium med en i särklass tuff non-stick-beläggning. Thomas Sjögrens första intryck av den nya serien är mycket positivt.

– Det märks att serien är anpassad för att användas i restaurang. Pannorna är enkla att jobba med och de kommer inte att slå sig. Det känns att det är kvalitet i grejerna, säger han.

Thomas driver restaurangerna Skärets krog på Smögen och Grano i Göteborg. I sin yrkesroll strävar han efter att arbeta med produkter av högsta kvalitet – oavsett om det gäller råvaror eller köksredskap. För att kunna bedöma kvaliteten på Scanpan TechnIQ har han granskat pannorna utifrån kriterier som slittålighetunderhållfunktion och kvalitet.

Thomas tycker är att Scanpan TechnIQ är en mycket användarvänlig serie. En anledning är att serien är bred och innehåller många praktiska kärl, till exempel ugnsformar och såspannor. Men den viktigaste anledningen är pannornas slitstarka beläggning.

– Jag gillar ju belagda pannor. Ägg, sås och liknande kan lätt bränna fast i en rostfri panna. Beläggningen gör att pannorna är enkla att laga i och enkla att hålla rena, säger Thomas.

Scanpan har utvecklat en helt ny beläggning till TechnIQ. Den har en grov textur som påminner om ytan på en gjutjärnspanna. Samtidigt har den alla fördelar som kommer med en traditionell non-stick-beläggning. Beläggningen heter Stratanium+ och är, precis som Scanpans tidigare beläggningar, helt fri från skadliga och miljöfarliga ämnen.

Thomas menar att den grova texturen ger pannan en bra kontaktyta samt gör att den blir ännu mer slitstark.

Avslutningsvis, vem rekommenderar du Scanpan TechnIQ till?
– Folk som vill använda sina pannor utan att behöva tänka på att de slits och blir fula. Även om du jobbar med gasspis så kommer de att hålla sig i samma skick.

...

PRODUKTER I SERIEN

Stekpannor, windsor, bistro och traktör. Scanpan TechnIQ innehåller ett kärl för varje tillfälle i köket!

Läs mer om de nya produkterna här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING