Hem Whisky & Bourbon Thornbridge Jaipur IPA – Livets Goda provar

Thornbridge Jaipur IPA – Livets Goda provar

av Livets Goda

Thornbridge Jaipur IPA: Historien om Thornbridge Bryggeri började redan 2005 när grundarna Jim Harrison och Simon Webster rekryterade två unga bryggare att brygga öl, på en begagnad ”10 barrels kit” på godset Thornbridge Hall.

Deras första bryggning, Lord Marples, var en klassisk bitter med 4% alkoholhalt och blev en av Thornbridges första storsäljare. Efter det uppdraget fick de möjlighet att skapa något nytt – en IPA med bra smak och alkoholhalt (ABV). Resultatet blev Jaipur, född i mitten av 2005 med en modern IPA-stil, 5,9% alkoholhalt, rik på amerikansk humle och banbrytande för branschen vid den tiden. Thornbridge Jaipur fick snabbt erkännande och utmärkelser, vilket ledde till en överväldigande efterfrågan och behovet av ett nytt bryggeri blev uppenbart.

År 2009 byggdes ett toppmodernt bryggeri vid Riverside, Bakewell, för att möta den ökande efterfrågan och ge Thornbridge möjlighet att bredda sitt sortiment. Trots detta fortsätter bryggningen även på det ursprungliga bryggeriet på Thornbridge Hall, vilket ger dem utrymme att experimentera med nya recept, skapa unika ölsorter, delta i spännande samarbeten (”collabs”) och stödja huvudbryggeriet i Bakewell.

Thornbridge Jaipur IPA

Thornbridge Jaipur IPA

Thornbridge Jaipur IPA, 5,9%
Storbritannien / Thornbridge Brewery / 4×330 ml / 51484 / 99:60 + pant 4 kr / 91
Detta är en av bryggeriets tidigast bryggda öl och likväl det ölet som har vunnit flest utmärkelser i hemlandet. Denna ofiltrerade och opastöriserade IPA har ett bittert, fräscht och torrt sätt som ger denna öl karaktär och smak med sina noter av grapefrukt, citrus och tropisk frukt. En väl balanserad och god öl helt enkelt.

Ölen finner du på Systembolaget HÄR

RELATERAD LÄSNING