Hem Nyheter Tidig pension för att njuta av det goda i livet

Tidig pension för att njuta av det goda i livet

av Livets Goda

Pensionsåldern blir allt högre och högre, vilket är otroligt synd för de svenskar vars dröm är ett glas vin på en solig veranda under en härlig måndagsmorgon. Men med den digitala eran har en värld av nya möjligheter öppnats upp, vilket innebär att tidig pension är en möjlighet för den som verkligen vill, även när tjänstepensionen ter sig bli låg. Med en tidig pension får man mer tid att njuta av det goda i livet, och mindre tid slösat på jobbstressen!

Artikeln är i samarbete med Daytrading

Investering är nyckeln

För den som längtar efter att säga upp sig och slippa den långa pendeln, de långa timmarna och de jobbiga kollegorna behövs förstås en enda sak: kapital. Har man nog med pengar på sparkontot spelar allt annat ingen roll, men för de allra flesta är det svårt att spara ihop tillräckligt med pengar för en tidig pension på en vanlig lön, även om man jobbar hårdare för att kunna gå i pension tidigt.

Det är just därför som det är viktigt att börja investera – ju tidigare, desto bättre. Genom att investera besparingarna kan man säkra pengar för livet, men det förutsätter förstås att man investerar rätt. Det är även viktigt att ha skatten i åtanke vid investering; att glömma skatten är ett misstag som många gör inför pensionen!

Investering i kryptovalutor

Kryptovalutor har blivit riktigt populära på senare tid, och det är inte svårt att förstå sig på varför. De lovar internationella valutor som inte är knutna till någon individuell regering eller organisation; något som är riktigt användbart i en värld som ter sig bli allt mer global. Den största och populäraste kryptovalutan är Bitcoin. Genom att Investera i Bitcoin kan man stötta en internationell rörelse för en global och självständig valuta, samtidigt som man har chansen till ordentliga vinster om Bitcoin väl växer sig till över en miljon dollar, vilket många experter tror att det kommer göra.

Investering i aktier

Att investera i aktier är ännu ett sätt att säkra pensionen på. Investering i rätt företag kan leda till enorma vinster, men för den som inte är ute efter en alltför stor risk går det istället att lägga pengarna på fonder. Fonder ger en stabil och säker avkastning som ofta blir långt mindre än att investera pengarna i individuella aktier. För den som har en lång väg att gå till pensionen behövs vanligtvis mer risk, eftersom högre risk innebär mer vinst när man talar om aktier.

Hyra eller Köpa?

Har man tillräckligt med kapital för att unna sig en tidig pension behöver man förstås svara på den eviga frågan – hyra eller köpa boende? Billigast på kort sikt blir förstås att hyra, men beroende på staden man hyr i kan det bli otroligt dyrt ändå. För den som har råd är det bäst att köpa lägenhet eller hus, eftersom det innebär stabilt boende och man slipper dessutom betala onödigt mycket i hyreskostnader. Det går alltid att sälja fastigheten efteråt, ofta med vinst!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING