Hem NyheterNyhet WB Tillfällig exklusiv lansering av Stone IPA på Systembolaget

Tillfällig exklusiv lansering av Stone IPA på Systembolaget

av Livets Goda

En klassiker tar plats på hyllorna när Stone IPA gör come back. 3 februari är det dags att lansera Stone IPA på Systembolaget. Det är en Tillfällig exklusiv lansering med 45.000 burkar. Pris 28,20 plus pant.

När Stone IPA bryggdes första gången 1997 fanns ingen IPA-sektion i affärerna. Det var en ny stil för de flesta och det fanns väldigt få IPA i året-runt-sortimentet. Särskilt inte med den stora, humliga smak som Stone IPA har.

2022 finns cirka 265.000 olika IPA tillgängliga i USA och trots konkurrensen i kategorin förblir Stone IPA en av de ledande i landet. Även om receptet alltid varit troget originalet har det utvecklats under den moderna torrhumlingstekniken. Den behåller sin plats som spjutspets, lika frisk och omtyckt idag som första dagen den lanserades.

Så vad utmärker en west coast-IPA? Den har en stor mängd aromatisk humle, ganska ljus kropp och en klar, gyllene färg med en uppfriskande och torr finish. Stone IPA:s huvudsakliga humle är centennial med en ljus citrusskal- och tallbarrkaraktär.

Stone IPA är nu en väl etablerad standard i IPA-världen, vilket reflekteras i försäljningsvolymerna. Den ligger på topp 15 mest sålda i hela USA och på topp 5 i IPA-täta hemtrakterna i södra Kalifornien.

PASSAR TILL
Pulled Pork Sandwich, en rustik sallad med getost och bacon, eller som sällskapsdryck.

 

Stone IPA
Nr 84392 · Burk 355 ml · 6,9 % · Pris: 28,20 + pant · Säljstart 2023-02-03 kl 10:00

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING