Hem NyheterVinnyhet Tillfällig Lansering: Bouchard Père & Fils Beaune-Grèves 1er Cru Vigne de L’Enfant Jésus 2019

Tillfällig Lansering: Bouchard Père & Fils Beaune-Grèves 1er Cru Vigne de L’Enfant Jésus 2019

av Livets Goda

Namnet Vigne de L’Enfant Jésus kommer från en gammal historia, om hur Marguerite du Saint Sacrement förutsade födseln av kung Louis XIV trots att hans mor Anne av Österrike inte kunde få barn. Vid ”Solkungens” födelse fick också vingården som tillhörde Marguerites kloster, ”Tjänarna till det heliga Jesu barns familj”, namnet ”Vigne de L’Enfant Jésus”. 1791 köpte Bouchard Père & Fils vingården i hjärtat av appellationen Beaune-Grèves och har än i dag ensamrätt till den.

Domaine Bouchard Père & Fils Beaune-Grèves 1er Cru Vigne de L’Enfant Jésus beskrivs ofta som en av de allra bästa av premier cru-vingårdarna i Beaune. Den här vingårdsbiten, som Bouchard har ensamrätt till, ligger i hjärtat av den större vingården och på grusig, väldränerad jord, mitt i sluttningen.

Pinot Noir-druvorna handskördas och avstjälkas sedan delvis, varefter jäsningen sker i små behållare. Lagring och mognad sker i franska ekfat, varav 30-40% är nya, under 12-14 månader i källaren hos Chateau de Beaune.

“Årgång 2019 är verkligen mitt i prick” – James Suckling

Årgång 2019 i Bourgogne har rosats av vinkritiker och även om 2019 var det tredje varmaste året av århundradet så var skörden, om än mindre än vanligt, av allra bästa kvalité och med lysande balans.

”Jag kan inte minnas en Enfant Jesus som smakat så här bra, så här ungt!” – Robert Parker’s Wine Advocate
96 James Suckling
95 Decanter
94 Wine Spectator
93 Wine Advocate

84fl Bouchard Père & Fils Beaune-Grèves 1er Cru Vigne de L’Enfant Jésus 2019 (90081) 995kr lanseras idag i Systembolagets tillfälliga sortiment och finns tillgänglig för beställning online under begränsad tid.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING