Hem NyheterVinnyhet Tillfälligt släpp av Tapiz Selección de Barricas 2018 i januari

Tillfälligt släpp av Tapiz Selección de Barricas 2018 i januari

av Livets Goda

Den 21 januari släpps ett begränsat parti av Tapiz Selección de Barricas 2018 (TSV, Artnr 91213, Pris 199 kr, 5 400 flaskor). Bakom vinet står förutom den välrenommérade argentinske vinmakaren Fabián Valenzuela, som arbetat i flertalet länder bl.a. i USA, Frankrike och Spanien, även den världsberömde franske vinmakaren Jean-Claude Berrouet som var ansvarig för Bordeauxslottet Chateau Pétrus i hela 44 år.


Bodega Tapiz ägs av den svenskättade Patrica Ortiz och är beläget i Mendoza, närmare bestämt i regionen Uco Valley. Eftersom Patricias mamma Ruth är svenska och flyttade till Argentina för mer än 30 år, ligger Sverige förstås Patricia mycket varmt om hjärtat.

Tapiz besitter bland de högst belägna vingårdarna i hela Mendoza på upp till 1 400 meter över havet vid foten av Anderna.
Bakom vinerna står förutom den välrenommérade argentinske vinmakaren Fabián Valenzuela, som arbetat i flertalet länder bla i USA, Frankrike och Spanien, även den världsberömde franske vinmakaren Jean-Claude Berrouet som var ansvarig för Bordeauxslottet Chateau Pétrus i hela 44 år men även för flera andra egendomar inklusive Dominus Estate i Napa Valley.

Tapiz Selección de Barricas 2018 består av, som namnet antyder, utvalda vinfat. Alla dessa fat har i sin tur det gemensamma att de innehåller vin baserat på druvor som växer på de främsta vingårdslägena i Tapiz högst belägna vingård, San Pablo, beläget på 1400 meter över havet och därmed tillhörande de högst belägna i hela Argentina.

Målsättningen att skapa ett av Argentinas främsta blends vilket också innebär att blandningen småjusterats något från årgång till årgång. Blandningen utgörs av ungefär lika delar Malbec och Cabernet Sauvignon som varvas med Cabernet Franc, Syrah och Petit Verdot. Vinet har fått vila 16-18 månader på franska ekfat.

Tapiz Selección de Barricas 2018
Artikelnr 91213
Pris 199 kr
5 400 flaskor släpps den 21 januari 2022

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING