Hem NyheterVinnyhet Tio Pepe En Rama 2021

Tio Pepe En Rama 2021

av Livets Goda

Den 8 juni släpps 2021 års tappning av Tio Pepe En Rama på Systembolaget. Detta är den tolfte upplagan av vinet som återskapade en klassiker – fino en rama, ”rå” fino. Tappad direkt från fatet bjuder den på hela den komplexitet som lagringen under flor-lagret ger. Temat för årets tappning är flor vida – levande flor. 1 500 flaskor är inköpta.

Varje år de senaste tolv åren, när våren återvänder till Jerez, har det varit dags för ett känsloladdat ögonblick i La Constancia-vineriet – urvalet av de fat vars viner skall få ingå i årets tappning av Tio Pepe En Rama. I år valdes 82 fat ut för att få representera essensen hos Tio Pepe och dess 178 år gamla historia.

  • ”Den tolfte upplagan av Tio Pepe En Rama är en hyllning till den mänskliga förmågan att kämpa emot under svåra tider”, säger Gonzalez-Byass legendariska vinmakare Antonio Flores. ”Jästen i florlagret har än en gång visat att samarbete gör oss starkare i svåra tider och gör det möjligt att övervinna varje svårighet”, avslutar Antonio med en av sina oefterhärmliga liknelser.

Smakprofil

”Årets tappning av Tio Pepe En Rama är återigen en smakbomb” berättar Kalle Bengtsson, Brand Manager på Nigab. ”Härligt mycket av den intensiva jästighet den skall ha, i år parat med en djup, komplex frukt med citrus och nötter. Perfekt till allt från havskräftor till Pata Negra. Och som vanligt sparar jag en flaska till surströmmingen! ”, avslutar Kalle.

Serveringstips

Tio Pepe En Rama serveras bäst väl kyld i ett vinglas med generös kupa. Efter att man öppnat flaskan bör den konsumeras inom några dygn.

Lagring

Sin fräschör till trots, har Tio Pepe En Rama lagringspotential, och sedan första lanseringen för 11 år sedan har vinmakarna på Gonzalez-Byass fascinerats över hur väl vinet utvecklats med lagring på flaska. Lagrat i en sval, mörk källare utvecklas En Rama till ett läckert vin med nötiga lagringstoner efter ett till två år.

Trots detta rekommenderas i första hand att Tio Pepe En Rama avnjuts så nära tappningsdatum (står på baksidesetiketten!) som möjligt, för att kunna njuta av de unika aromerna från en fino som tappas direkt från fatet!

Tio Pepe En Rama 2021

Artikelnummer: 92450-01
Pris: 159 kronor
Alkoholhalt: 15%
Restsocker: 1 gram/liter
Lanseras på Systembolaget: 8 juni
Begränsad utgåva: 1500 flaskor

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING