Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Tio sätt att maximera all inclusive-semestern

Tio sätt att maximera all inclusive-semestern

av Livets Goda

De flesta vet att all inclusive innebär att mat och dryck är inkluderat i vistelsen och ser det som ett bekvämt och enkelt sätt att resa. Men om du bara vet hur du ska gå till väga kan det även innebära att du får upptäcka nya aspekter av din vistelse som du kanske inte visste existerade. För att hjälpa dig att ta vara på varje möjlighet har Club Med, grundaren av all inclusive, skapat en guide med tio sätt att maximera din nästa all inclusive-semester.

När Club Med myntade begreppet all inclusive år 1950 beskrevs det som ”ett ställe att vara lycklig” med idén att allt som krävs för detta ska erbjudas på ett och samma ställe. Med detta tankesätt vill Club Med erbjuda en bas som främjar både lokalbefolkning, miljö och gäster.

– God mat och dryck är en viktig del av vistelsen – och en del av all inclusive-semesterns charm är just möjligheten att vara spontan. För dem som vill få ut mer av sin resa än det bekväma i att ligga vid poolen för att sen gå till närmsta restaurang och beställa in samma mat och dryck varje kväll finns det däremot en hel del alternativ för att maximera sin all inclusive-vistelse, säger Nicolas Bresch, Managing Director på Club Med i UK, Irland och Norden.

Expertens tips för att maximera all inclusive:

  1. Få tips från andra resenärer

Att ta del av insikter från andra resenärer som besökt resortet på exempelvis Tripadvisor och Instagram är en bra strategi för att få inblick i andras upplevelser. På så vis får du ofta tips kring vad du absolut inte bör missa och vad du kanske kan skippa från personer som faktiskt besökt resortet nyligen.

  1. Utmana tryggheten

Att gå till en restaurang hemma och riskera att betala dyra pengar för en rätt man inte vet om man kommer uppskatta kan ibland leda till att man håller sig till det som är bekant. All inclusive är därför ett perfekt tillfälle att våga testa nya matupplevelser. Testa nya rätter varje måltid och dokumentera dina personliga favoriter. Ta hjälp av de lokala kockarna om du känner dig osäker eller vill få tips.

  1. Ta även smaklökarna på en resa

På semestern får maten ofta stå i centrum, men glöm inte ta tillfället i akt att även optimera din dryckesupplevelse. Ta initiativ till din egen vin- eller ölprovning när tillfället ges. Utforska olika smaker och skapa din egen smakresa.

  1. Omfamna din inre äventyrare

Ta chansen att utforska och prova på de olika aktiviteterna inkluderade i din vistelse. Använd semestern som ett tillfälle att vidga dina horisonter och uppleva nya äventyr, kanske hittar du en ny hobby.

  1. Inga bekymmer

Genom att göra research kan du maximera din resa och säkerställa att du inte missar det som erbjuds. Att vara informerad i förväg ger dig möjligheten att dra full nytta av alla tillgängliga faciliteter och skapa en ännu mer givande och bekymmersfri semsterupplevelse.

  1. Stick ut från mängden

Att vara flexibel med tidsperioden för din resa om möjligheten finns kan vara en klok strategi för att undvika folkmassor. Genom att resa utanför absoluta högsäsong får du inte bara möjlighet att njuta av destinationen i lugnare omgivningar utan kan också hinna uppleva mer genom att slippa köer.

  1. Ta del av gemenskapen

Ta reda på information om kommande temakvällar och eventuella klädkoder redan innan din resa. Trots att det inte är ett krav kan det ge dig en extra ursäkt att ta med det där plagget som hängt längst bak i garderoben länge, och ta del av den tematiska upplevelsen. Temakvällar ger en extra dimension till din vistelse genom att erbjuda variation och gemenskap.

  1. Var inte allt för patriotisk

Det kan vara lätt att låsa sig vid att umgås med andra svenskar även utomlands. Men genom att integrera med personal och andra gäster kan du enkelt utforska nya språk och kulturer. Var öppen för att träffa och socialisera med andra gäster för att göra din semester mer levande och underhållande. Ta vara på personalens kunskaper kring omgivning och kultur.

  1. Starta nya rutiner

Utnyttja möjligheten som kommer med nya miljöer och börja dagen med en hälsosam vana, som morgonyoga eller promenad längs stranden. Välj en vacker och lugn plats och njut av den omgivande naturen. Att integrera hälsosamma morgonrutiner på din all inclusive-resort ger dig inte bara fysiska fördelar utan ger också en känsla av lugn och njutning som kan förhöja hela din semesterupplevelse.

  1. Gör barnen delaktiga i planeringen

All inclusive har många fördelar även för barnen – med speciella faciliteter, aktiviteter, mat och dryck speciellt anpassade för yngre åldrar. Genom att förbereda barnen på vad som erbjuds redan innan kan man lägga upp en plan och se till att hela familjen får ut så mycket som möjligt av resan.

RELATERAD LÄSNING