Hem Nyheter Tips på hur man kan sänka kostnaden för privatlån

Tips på hur man kan sänka kostnaden för privatlån

av Livets Goda

Många har varit i behov av att täcka upp för olika typer av oförutsedda omkostnaderna. Det spelar egentligen ingen roll vad det rör sig om, utan det faktum att man behöver få åtkomst till pengarna på direkten.

Artikeln är i samarbete med Wästgötafinans

Ekonomiträd

Sällan så brukar man välja den första långivare som man aktörer. Istället så vill man hitta en långivare som erbjuder förmånliga privatlån vilka i sin tur sparar på de olika kostnaderna som appliceras i samband med att man får lånet beviljat.

Förutom att du jämför de olika långivarnas erbjudande och sedan baserar själva beslutet baserat på vilken av dessa som är mest förmånligt, så finns det även andra parametrar som man kan använda sig av för att sänka sina kostnader när det kommer till ditt privatlån, nämligen…

Återbetala dyra högkostnads krediter

Om man för tillfället har en dyr högkostnadskredit som slukar pengarna så kommer möjligheterna att minska avsevärt när det kommer till möjligheten att få en låg ränta i samband med att man ansöker om lånet.

Man måste således göra sitt bästa för att återbetala en kredit med hög kostnad för att på så sätt kunna förhandla ner sin ränta för framtida lån samtidigt som man även avsevärt förbättrar sin nuvarande ekonomiska situation. Just därför så bör man alltid sikta på att återbetala dessa, men aldrig ta nya lån för att bekosta de nuvarande, eftersom det aldrig är en bra kombination i slutändan.

Låna aldrig mer pengar än man behöver för tillfället

Det är en ganska vanligt företeelse att när man beaktar de olika långivare som erbjuder privatlån så ser man till att maximera den summa som man får beviljad, om möjligheten finns förstås. Dock så måste man hålla i handbromsen och komma ihåg att aldrig låna mer pengar än man faktiskt behöver för tillfället, även om man känner sig lockad till att göra det.

Man ska alltid komma ihåg att ju mer pengar som man lånar, desto högre kommer räntekostnaderna att bli. Detta är något som många med ekonomiskt prekära situationer tenderar att glömma och således indirekt skapar ännu mer oreda i sin tillvaro.

Återbetala privatlån så fort man kan

Detta kanske låter som en självklarhet, men man ska verkligen göra sitt bästa för att återbetalas skulden så fort man kan. Genom att göra det så kommer man att minska räntekostnaderna avsevärt vilket i sin tur kommer bespara en massa pengar som man kan nyttja för andra ändamål.

Kom ihåg även det faktum att många långivare erbjuder möjligheten att lösa privatlånet i förtid samtidigt som man inte behöver stå för en eventuell kostnad gällande ränteskillnaden, vilket är praxis hos många andra olika låneformer.

Använd en medlåntagare

Ibland så kan man ha väldigt svårt att få igenom ett privatlån på grund av sin krävande ekonomiska situation. I dessa fall så kan man komma undan detta genom att helt enkelt använda sig av en eller flera låntagare.

Oftast så brukar dessa individer vara någon nära som har ens tillit eftersom de flesta personer drar åt sig öronen om de skulle få frågan att var en medsökande till privatlånet. Banken i sin tur kommer att känna sig mer trygg och villig att bevilja lånet om denna person som man använder sig av som sökande har en ordnad och fläckfri privatekonomi.

Lägg märkte till att man inte ska välja någon som befinner sig i samma sits som en själv, då det inte kommer hjälpa  överhuvudtaget. Dessa fyra strategier kommer att bespara en massa tid, pengar samt möjligheten att få chansen att återbetala sitt lån inom kortast möjliga tid.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING