Tisdagsinspiration: Helstekt paprikakyckling med parmesangratinerad fänkål möter sin själsfrände i Brolio

Livets Goda 17 Sep, 2019
Mat och Restaurang Premium Det arbetas på tok för lite med fänkål i våra kök, inte minst är det få som insett vilken smakbrygga den kan skapa i mötet med vin. Det italienska köket håller fänkålen kär, inte minst i Toscana och det är därifrån vi hämtar inspirationen när det vankas Chianti Classico från ett av världens äldsta vinhus, Ricasolis Brolio. Nya årgången, 2017, är härligt flörtig och älskar mötet med den grillade kycklingen vi serverar - och så då fänkålen som ugnsgratinerats med generösa mängder parmesan!

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet