Hem NyheterNyhet WB Tjoget är för 6 året i rad med på 50 best bar – lista över världens bästa barer

Tjoget är för 6 året i rad med på 50 best bar – lista över världens bästa barer

av Livets Goda

50 Best Bars är världens mest prestigefyllda ranking för cocktailbarer (https://www.worlds50bestbars.com/). Listan är skapad av samma organisation bakom Worlds 50 best restaurants. Lite förenklat kan man säga att det är barvärldens motsvarighet till Michelinstjärnor.

Tjoget öppnades för nio år sedan och drivs av samma krögare nu som då. Kontinuiteten och viljan att förnyas med tiden i alla led, menar krögarna är en stor del av anledningen till att de är kvar på listan år efter år.

”Känns lika exalterande varje år. I en värld som förändrats mycket, en jury som bytts ut och förnyats, föryngrats och blivit 50/50 män kvinnor, är vi fortfarande kvar. Det är ett tecken på kvalité på väldigt många plan. ”Kul att alla gillar oss” säger grundare och krögare Andreas Bergman

Både framför och bakom sig på listan har Tjoget några av världens mest mytomspunna barer. Gemensamt för dem är att de flesta är utpräglade cocktailbarer, exklusiva platser att enbart dricka cocktails på och finansiellt backade med stora kapital.
Med sitt café, sin cocktailbar, vinbodega, matsal, blandade publik och framåt natten ganska röjiga stämning, är Tjoget en udda och stolt fågel i samlingen.

-Vi har alltid varit och vill alltid vara en mötesplats för alla, oavsett ålder, bakgrund och kön. Här ska man kunna uppleva mer än enbart en drink före eller efter något annat. Här kan alla mötas för att umgås, äta, dricka och festa på ett mer avslappnat sätt än hos många av våra internationella kollegor, säger Joel Söderbäck, grundare och delägare.

Och får de bestämma själva så kommer mötena, upplevelserna och nyskapandet att fortsätta på Tjoget så länge de lever. Så köp en biljett, beställ en taxi eller släntra ner till Tjoget, ta en ”Beets by Tjoget”, ”Merchant Martini” eller ”Salty Caramel” och ta in att du sitter på världens 40:e bästa bar. Bord bokas på tjoget.com Eller sväng förbi alla dagar i veckan. Vi har öppet, varmt välkommen – hälsar Joel, Bergman och Simon med personal.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING