1

Tjoget – en av världens 50 bästa barer för fjärde året i rad

Att hålla sig kvar fyra år i rad på en lista som är för barer vad Michelin-stjärnor är för restauranger, är ännu mer sensationellt.

– Vi är väldigt glada och stolta över att finnas med i det här sällskapet, det är vi verkligen. Samtidigt hade vi varit väldigt besvikna om vi inte hade varit med, med tanke på det jobb som vi och vårt team lägger ner varje dag, säger Andreas Bergman, grundare och krögare.

2019 är långt ifrån slut men än så länge har det varit ett mycket händelserikt år för Tjoget, baren vid Hornstull som blivit en internationell cocktaildestination. Ett ölkafé har invigts i samma lokal, boken ”En drinkhistoria” har producerats och släppts, man serverat en tolkning av A$AP Rockys svenska fängelsemeny och anställt en ny barchef i form av Leo Lahti, senast från Stranger i Göteborg.

– Nyckeln är att aldrig slå sig till ro, fortsätta vara noggrann och nyfiken på alla de outforskade möjligheter som finns inom den värld vi arbetar. Det är så vi hela tiden återuppfinner och utvecklar det vi gör, säger Joel Söderbäck, grundare och krögare

Om några veckor slår teamet bakom Tjoget dessutom upp portarna till nästa projekt, den här gången utanför hemvisten Södermalm. I väntan på premiären av detta än så länge hemliga projekt, finns det möjlighet att njuta av ”Beets By Tjoget”, ”Salty Caramel” och andra cocktails skapade på världens 37:e bästa bar: Tjoget på Hornsbruksgatan 24,
Hornstull, Stockholm, Sverige.