Hem NyheterVinnyhet Tokara Director’s Reserve White 2018

Tokara Director’s Reserve White 2018

av Livets Goda

En gång om året anländer Sveriges tilldelning av Tokara Director’s Reserve från en av Sydafrikas topprankade vingårdar. 25 november lanseras 1 380 flaskor exklusivt på Systembolaget.

Det är främst i de kustnära bergsområdena i Stellenbosch i den sydvästra delen av Sydafrika som vinodling i världsklass vuxit fram. Här skapar mötet med de kalla Atlantvindarna och den varma indiska oceanen ett närmast Medelshavslikt klimat som får livgivande näring av en brännande het sol under kruttorra sommarmånader.

  • Det ska bli extra kul att släppa den vita Directors Reserve 2018 från Tokara, likväl som den röda så hämtar den inspiration från Bordeaux. Den röda varianten har en trogen grupp som köper varje årgång. Jag hoppas de finner den vita lika bra som jag. Vi kommer även att släppa den röda, årgång 2019 på beställningssortimentet samma dag, säger Alexander Kirshakov, ansvarig Brand Manager på Nigab.

Smakprofil
Druvmixen är 63% sauvignon blanc och 37% semillon. Druvorna skördas för hand, avstammas direkt efter skörd och pressas omedelbart i en syrefri miljö. Den självrunna musten och pressmusten separeras och sedimenteras under ett dygn innan den klara musten tas om hand. Musten får sedan jäsa på 400-liters ekfat, varav 32 procent ny fransk ek. Efter jäsningen ligger vinet på sin fällning under kontinuerlig omröring i nio månader.

Tokara Director’s Reserve White 2018
Artikelnummer: 94795-01
Pris: 239 kronor
Alkoholhalt: 13,5%
Sockerhalt: 0,3 gram/100 ml
Exklusiv lansering på Systembolaget 25 november, 1380 flaskor

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING