Hem Mat & Restaurang Tom Sjöstedt letar världens nästa mästerkock

Tom Sjöstedt letar världens nästa mästerkock

av Livets Goda

Tom Sjöstedt är ett välkänt namn i gastronomi-Sverige. 2006 var han en del av det Svenska Kocklandslaget som tog guld vid VM i Luxemburg och 2008 vann han den ärofyllda titel Årets Kock! Han gästar frekvent Nyhetsmorgon i TV4 och har medverkat som jurymedlem i TV3:s Stjärnkockarna. Nu gör Tom alltså entré i den jury som ska försöka hitta världens nästa mästerkock.

Semfinalen i region Skandinavien-Baltikum avgörs på Aveqia i Stockholm den 24 oktober. I hård konkurrens, med 30 procent fler sökande än föregående år, har två svenska kocktalanger kvalificerat sig för semifinalen i Stockholm:

Anton Husa från Upper House Dining i Göteborg, med sitt bidrag ‘Leek Coated Cod, Caramelized Celeriac, Stuffed Onions with Smoked Dill Emulsion’, och Ina Niikiketo från Mister French i Stockholm, med bidraget ‘Poor Man’s “Foie & Truffel”’

Övriga semifinalister hittar du på sanpellegrino.com.

Vinnaren av S.Pellegrino Young Chef vinner förutom äran, möjlighet till internationell uppmärksamhet, ett betydande professionellt uppsving och möjlighet att delta i flera av varumärkets årliga evenemang runt om i världen.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING