Tomatin släpper två nya lyxwhiskys

Livets Goda 18 Feb, 2011
Whisky och Bourbon I dagarna släpper skotska whiskydestilleriet Tomatin två exceptionella single cask buteljeringar i begränsad upplaga. Flaskorna och dess lådor är skapade av kända designerbyrån Breeze Creative.
En av specialutgåvorna, den från 1973 som lagrats i 36 år, har mognat i bourbonfat och finns i 184 flaskor. Dessa kommer att säljas i specialetiketter runt om i Västeuropa för cirka 5.000 kronor styck. Smaken på innehållet i dessa rariteter drar åt vilkda körsbär, päron, kokosflingor och citron. Den andra utgåvan, från 1982, finns i 560 flaskor och kommer att säljas via grossister runt om i hela världen för cirka 3.600 kronor. Denna är lagrad i olorosofat. Mannen bakom den exklusiva flaskan heter Craig MacKinlay. Han driver den framgångsrika designbyrån Breeze Creative och har designat flera av Tomatins flaskor och etiketter de senaste åren. Flaskorna beskrivs som extremt tunga, förseglade med en vaxbeklädd glaspropp. De vackra trälådorna med sammetsklädnad inuti, är tillverkade av Mount Gabriel. De båda sorterna av specialmalt är utvalda av Tomatins master destillera Douglas Campbell. Han säger att han valt dem för deras exceptionella standard. Tomatins försäljningschef Graham Nicolson, är säker på att de båda specialutgåvorna kommer att tas emot väl. – Jag är säker på att konsumenterna inte kommer att bli besvikna på vad som är två mycket unika uttryck för Tomatin, säger han i ett pressmeddelande.

Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet