Hem Whisky & Bourbon Tomintoul Destillery på Systembolaget med två bra whiskynyheter

Tomintoul Destillery på Systembolaget med två bra whiskynyheter

av Anders Enquist

1 september släpptes på Systembolagets tillfälliga sortiment två fina och skotska singel malt whiskynyheter från destilleriet Tomintoul: Tomintoul 15 Years Oloroso Sherry Single Cask och Tomintoul 21 Years. Tyvärr haltar SB fortfarande betänkligt med denna pliktskyldiga tjänst man som monopolföretag har, men det går alltid att beställa produkterna i TSE till din lokala butik direkt. Upplagorna lyder på 642 respektive 660 buteljer.  

Tomintoul Distillery: Tomintoul byggdes 1964 i dalgången intill floden Avon, som är en av River Speys bifloder. Destilleriet hämtar sitt vatten från den gamla källan Ballantruan Spring – en av de vattenrikaste bergskedjorna

Tomintoul är ett ungt destilleri och byggdes 1964 i dalgången intill floden Avon, som är en av River Speys bifloder. Destilleriet är döpt efter den närliggande byn med samma namn och som har 300 invånare. Master Destiller är Robert Fleming som är den fjärde generationen Fleming vars familj i lika många generationer gjort whisky i Speyside Glenlivet regionen. Robert började jobba inom whiskyindustrin 1974 och han är född och uppväxt på Glenlivet och har nu verkat på Tomintoul i över 20 år.

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING