Hem Vinvärlden Tommasi lanserar ett framtida ikonvin – Lyxetiketten De Buris

Tommasi lanserar ett framtida ikonvin – Lyxetiketten De Buris

av Livets Goda

Den första årgången från den nya satsningen lanseras i Sverige den 3 december. Och det är inte vilket vin som helst det rör sig om. Familjen Tommasi vill i och med lanseringen av De Buris på allvar positionera sig i vinvärldens lyxsegment. Man gör det med en mycket exklusiv upplaga, odlad och skördad i den bästa delen av egendomen La Groletta, belägen längst uppe på kullen La Grola – amaronens heligaste mark. Tilldelningen för Sverige är endast 120 flaskor.

Amarone och De Buris
För 20 år sedan förvärvade Tommasi egendomen La Groletta. Det var en dröm som gick i uppfyllelse då man kunde påbörja ett projekt som skulle kräva det yttersta av familjens kunnande. Man ville helt enkelt ta fram en amarone som får vanlig amarone att blekna.

1,9 hektar av den totalt tio hektar stora egendomen är vikt för produktionen av De Buris. Området är beläget på den sydvästliga sluttningen av vingårdens högsta del. Druvorna här är av hög kvalitet. Corvina, corvinone, rondinella och oseleta är blandningen som familjen, med vinmakaren Giancarlo Tommasi i spetsen, räknar med ska ta vinvärlden med storm. Vinet har efter en förlansering redan fått betygen tre glas i Gambero Rosso och fem druvklasar i Bibenda Guide.

De Buris är lyx i form av tid och ansvarstagande
I en era som präglas av krav på att saker ska gå snabbt och produceras snabbt, går De Buris en rakt motsatt väg. Druvorna får tid på sig, urvalet och arbetet i övrigt likaså, vilket märks i slutprodukten. Det gör det också möjligt att använda arbetsmetoder som varken påverkar den kringliggande naturen eller medarbetarna på ett negativt sätt.

Familjen som alltid sett generositet som en dygd, har skapat en fond för att främja områdets kulturella arv. Man restaurerar även vingårdens Villa De Buris för att kunna ta emot vin- och kulturintresserade gäster.

Tommasi De Buris Amarone Riserva 2008
75 cl, 15,5%, art nr: 75393, pris 2099 kr
Upplaga 120 flaskor. Lanseras 3 december 2018

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING