Tommasi lanserar ett nytt vin - De Buris

Livets Goda 12 Oct, 2018
Vin En Amarone Classico Riserva 2008 i mycket begränsad upplaga utgör startskottet för ett nytt ambitiöst projekt signerat familjen Tommasi. Det nya varumärket De Buris bygger på värdena tid och kunskap, men även familjens Tommasis övriga grundpelare - hållbarhet, gästfrihet och socialt ansvarstagande.

Den första årgången från den nya satsningen lanseras den 12 oktober i Italien (Sverige får vänta på sina 120 flaskor till den 3 december). Familjen Tommasi vill i och med lanseringen av De Buris på allvar positionera sig i vinvärldens lyxsektor. Man gör det med en mycket exklusiv upplaga, odlad och skördad i den bästa delen av egendomen La Groletta, belägen längst uppe på kullen La Grola – amaronens heligaste mark.

Amarone och De Buris
För 20 år sedan förvärvade Tommasi egendomen La Groletta. Det var då en dröm som gick i uppfyllelse. Då fick man nämligen förutsättningar att påbörja ett projekt som skulle kräva det bästa av fyra generationers tekniska expertis. Att ta fram en amarone som får "vanlig" amarone att blekna.

1,9 hektar av den totalt tio hektar stora egendomen är vikt för produktionen av De Buris. Området är beläget på den sydvästliga sluttningen av vingårdens högsta del. 62% corvina, 25% corvinone, 5% rondinella och 8% oseleta är blandningen som familjen, med vinmakaren Giancarlo Tommasi i spetsen, räknar med ska ta vinvärlden med storm. 

 

De Buris är hållbarhet, gästfrihet och socialt ansvarstagande
I det precisa hantverk som vinframställning är, har Tommasi sedan länge använt arbetsmetoder som inte påverkar den kringliggande naturen eller människorna som gör det viktiga jobbet i vinproduktionens olika steg. Familjen som alltid sett generositet som en dygd håller även på att restaurera vingårdens Villa De Buris för att kunna ta emot vin- och kulturintresserade gäster där under 2023.

En fond har också skapats för att främja och bevara områdets historiska och kulturella arv till kommande generationer.


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet