Tommasi lanserar ett nytt vin - De Buris

Livets Goda 12 Oct, 2018
Vin En Amarone Classico Riserva 2008 i mycket begränsad upplaga utgör startskottet för ett nytt ambitiöst projekt signerat familjen Tommasi. Det nya varumärket De Buris bygger på värdena tid och kunskap, men även familjens Tommasis övriga grundpelare - hållbarhet, gästfrihet och socialt ansvarstagande.

Den första årgången från den nya satsningen lanseras den 12 oktober i Italien (Sverige får vänta på sina 120 flaskor till den 3 december). Familjen Tommasi vill i och med lanseringen av De Buris på allvar positionera sig i vinvärldens lyxsektor. Man gör det med en mycket exklusiv upplaga, odlad och skördad i den bästa delen av egendomen La Groletta, belägen längst uppe på kullen La Grola – amaronens heligaste mark.

Amarone och De Buris
För 20 år sedan förvärvade Tommasi egendomen La Groletta. Det var då en dröm som gick i uppfyllelse. Då fick man nämligen förutsättningar att påbörja ett projekt som skulle kräva det bästa av fyra generationers tekniska expertis. Att ta fram en amarone som får "vanlig" amarone att blekna.

1,9 hektar av den totalt tio hektar stora egendomen är vikt för produktionen av De Buris. Området är beläget på den sydvästliga sluttningen av vingårdens högsta del. 62% corvina, 25% corvinone, 5% rondinella och 8% oseleta är blandningen som familjen, med vinmakaren Giancarlo Tommasi i spetsen, räknar med ska ta vinvärlden med storm. 

 

De Buris är hållbarhet, gästfrihet och socialt ansvarstagande
I det precisa hantverk som vinframställning är, har Tommasi sedan länge använt arbetsmetoder som inte påverkar den kringliggande naturen eller människorna som gör det viktiga jobbet i vinproduktionens olika steg. Familjen som alltid sett generositet som en dygd håller även på att restaurera vingårdens Villa De Buris för att kunna ta emot vin- och kulturintresserade gäster där under 2023.

En fond har också skapats för att främja och bevara områdets historiska och kulturella arv till kommande generationer.


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet