Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Tomteverkstaden på SIA Glass har sagt sitt: Årets Tomteglass är här

Tomteverkstaden på SIA Glass har sagt sitt: Årets Tomteglass är här

av Livets Goda

För femte året i rad har tomteverkstaden i Slöinge i största hemlighet laborerat fram en helt ny smak till julsuccén Tomteglass. Resultatet av tomtenissarnas vedermödor kan nu avslöjas: Vit Chokladbräck med Polka.
– Mysigt juligt och samtidigt nytänkande, precis som vår Tomteglass ska vara, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

I SIA Glass egen tomteverkstad i Slöinge har det grubblats och tänkts, experimenterats och provsmakats under många dagar och nätter för att hitta en värdig kandidat till årets Tomteglass. I år letade man inspiration i den mysiga traditionen att göra julgodis hemma i köket, och valet föll till sist på den superpopulära varianten polkabräck. Efter mycken möda, men inte så fasligt stort besvär, kan årets juliga smak presenteras: Vit chokladbräck med Polka heter årets Tomteglass.

Denna julinspirerade smak, som nu skickas från glassfabriken till butikerna, görs med vit chokladgräddglass med polkakulor och bitar av vit choklad, och glassen går i juligt rött och vitt.

– Vi kombinerar det bästa av två världar; jul och glass. Det är femte året i rad vi presenterar Tomteglass och jag tycker vi lyckats väldigt bra även i år med att kombinera ett nytänk med smaken med en mysig bekant julkänsla, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Som tidigare år görs Tomteglass endast i en limiterad upplaga – med uppenbar risk för som alla tidigare år sälja slut – och denna smygstart av julen sker i butikerna redan från vecka 44.

Årets Tomteglass presenteras i en extra julfin förpackning på 0,5 liter.

Tidigare Tomteglassmaker:

2017: Skumtomte
2018: Lussebulle
2019: Marsipangris
2020: Glöggmys

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING