Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Too Good To Go i samarbete med Adam Thulin för en svinnfri midsommar

Too Good To Go i samarbete med Adam Thulin för en svinnfri midsommar

av Livets Goda

Midsommar är en av våra mest efterlängtade högtider och ett tillfälle att fira med nära och kära. Men i likhet med andra storhelger under året är det mycket mat som blir över och slängs. Därför har världens största maträddar-app Too Good To Go gått samman med mästerkock- vinnaren och matkreatören Adam Thulin för att ta fram recept som ska inspirera till en midsommar utan matsvinn.

Varje år samlas vi runt midsommarbordet för att avnjuta god mat tillsammans med familj och vänner. Men precis som vid andra högtider under året konsumerar vi mat i överflöd och slänger mer mat än under en vanlig helg. Det här är något som maträddar-appen Too Good To Go vill råda bot på och har tagit hjälp av mästerkocken Adam Thulin för att tillsammans ta fram recept på midsommarmat som ska inspirera till ett minskat matsvinn.

– Vi slänger stora mängder mat varje år och ännu mer under våra högtider. Som matlagare känner jag starkt för matsvinnsproblematiken, vi kan alla göra något åt det bara vi tänker lite utanför boxen. Med mina midsommarrecept vill jag inspirera fler att våga köpa mindre, men också uppmuntra till att vara kreativ med gårdagens rester – det är nämligen en bra grund för en ny maträtt nästa dag! Det handlar om att visa råvaran den kärlek den förtjänar. Dessutom är det en fantastisk tid att äta säsongssmart, säger matkreatören Adam Thulin.

Mer än en tredjedel av all mat i världen slängs och våra hushåll står för 61% av allt matsvinn.

– I likhet med andra storhelger slänger vi stora mängder mat under midsommar, vi köper mer än vi behöver och tar inte vara på resterna ordentligt. Eftersom att midsommar infaller under sommaren blir hanteringen av maten extra viktig. Planera inköp och matlagning utefter hur många ni blir och efter vad som ryms i kylen. Med tanke på stigande livsmedelspriser känns vår överkonsumtion helt orimlig, säger Åsa Sandberg matsvinnsexpert Too Good To Go.

Too Good To Go x Adam Thulins midsommarrecept är framtagna utifrån de livsmedel som ofta blir
över i samband med högtiden, Adams svinngoda recept hittar du här.

RELATERAD LÄSNING