Hem Mat & Restaurang Stockholms Bästa Restauranger 2023 av Livets Goda

Stockholms Bästa Restauranger 2023 av Livets Goda

av Livets Goda

Livets Goda Topp20 Stockholms Bästa Restauranger är en rörlig “just nu”-lista och fylls på regelbundet i samband med att nya restauranger provas och befintliga restauranger omprovas och erhåller färska poäng. Topp20 är på så sätt ständigt aktuell genom att nya restauranger kommer in på listan och befintliga kan åka ut.

De 20 restauranger som ligger på listan i slutet av året kommer presenteras i en separat utgåva som Stockholms Bästa Restauranger 2023. Juryn består av åtta medlemmar där chefredaktör Anders Enquist och Erik Dahlström utgör grunden. Alla i juryn besitter lång erfarenhet av att äta på restaurang både utomlands och i Sverige och har djup insikt i dryckens värld.

>> Följ Topp20-listan här

Livets Goda Sveriges Bästa Restauranger 2023: Stockholm

Så här bedömer vi restaurangerna

En restaurang kan maximalt äras med 100 LGP. Totalpoängen är snittet av de sex olika delmomentens poäng. VinlistanSommelierarbeteServiceLokal/MiljöMat och Helhetsupplevelse. Hamnar två restauranger på samma poäng är det Vinlistan som skiljer dem åt, därefter Maten.

De tre intervall som gäller är:
95-96 poäng: *
97-98 päng: **
99-100 poäng: ***

Vad innebär betygskriterierna?

Vinlistan: Vi bedömer vinlistans bredd, mångfald och även prissättning.

Sommelierarbete: Dryckeskunskap, hantering och arbetet inför gäst.

Service: Från personalens bemötandet vid dörren, via närvaro och kunskap kring det som presenteras vid bordet och på tallriken under hela kvällen, tills gästen lämnar restaurangen.

Lokal/miljö: Lokalens interiör, akustik, bordens placering och den generella trivsel i lokalen.

Maten: Användandet av råvaror, tillagning,  textur, smaksäkerhet och givetvis hur god maten faktiskt är. Vid avsmakningsmeny vägs också kompositionen av menyn in – hur rätterna fungerar tillsammans som en helhet.

Helhetsupplevelse: Den totala upplevelsen av restaurangbesöket. Från att dörren till restaurangen öppnas och känslan när vi lämnar den.

Läs Sveriges Bästa Restauranger 2020: Stockholm här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING