Topprekrytering stärker Pontus Frithiofs verksamheter i DN-skrapan

Livets Goda 11 Jun, 2018
Mat och Restaurang För snart tre år sedan öppnade krögaren och entreprenören Pontus Frithiof flera restaurang- och eventkoncept i DN-skrapan, som nu drivs och är en del av det nya bolaget Pontus Frithiof City Venues. Den namnkunniga branschprofilen Johan Adlén tillträder vd-posten i augusti 2018 och ska leda företaget mot nya framgångar.

Pontus Frithiof och Johan Adlén

Pontus Frithiofs verksamheter i DN-skrapan har sedan starten hösten 2015 varit en succé med årligen ökat antal luncher i restaurangen Tidningshuset by Pontus och takeaway-rätter i Deli by Pontus, och sedan några veckor finns även Foodtruck by Pontus utanför på Gjörwellsgatan. I de populära event- och konferenslokalerna i Atelier 23, som har en av Stockholms fantastiska utsikter, arrangeras olika gastronomiska koncept och gästspel, festliga evenemang och möten. Alla ovan nämnda verksamheter, inklusive Catering by Pontus och Bakery by Pontus, drivs nu av bolaget Pontus Frithiof City Venues. Johan Adlén är mannen som ska leda arbetet och utvecklingen av bolaget som vd från och med augusti. Med hans kunskaper inom ledarskap, affärsutveckling och försäljning i kombination med hans erfarenheter från mat- och dryckesbranschen ska verksamheterna utvecklas för att möta framtidens gäster och nya framgångar.

– Det är alltid roligt när före detta medarbetare vill komma tillbaka och vi såg Johan som självklar för tjänsten. Med hans erfarenheter från ledande positioner kommer Johan med sin positiva energi och sina ledaregenskaper bli en stark tillgång och driva förändringsuppdraget framgångsrikt. Johans höga ambitioner för både personal och morgondagens gäster kommer vara en viktig ingrediens i vidareutvecklingen av vårt varumärke, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group.

Johan Adlén har en gedigen bakgrund inom mat- och dryckesbranschen, där han haft ledande befattningar. Närmast kommer Johan från Martin & Servera där han var affärsområdeschef för dryck och en del av inköpsledningen. Innan dess var Johan vd för vinimportören Valid Wines samt försäljningschef på Vingruppen i Norden. Hos Pontus Frithiof var Johan sommelier under åren 2007-2010 på Pontus! och etablissemanget Pontus by the Sea.

För mig står Pontus Frithiof för kvalitet, ambition, mod och innovation. Alltid med kunden i fokus och fantastiska produkter! Jag är mycket glad, stolt och förväntansfull över att få sluta cirkeln efter drygt åtta år och återvända till Pontus Group, och nu som tillträdande vd för Pontus Frithiof City Venues. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare ta företaget vidare till nästa nivå, säger Johan Adlén.


Parlansering från Sandhi Wines idag

Vin Månadens andra lansering av Små Partier på Systembolaget släpptes idag…
17 Aug, 2018

Succéölet Radio The Mothership Imperial IPA från Collective Arts får ny illustration av konstnär från London

Whisky och Bourbon Radio The Mothership från kanadensiska Collective Arts släpptes i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Innis & Gunn Gunnpowder IPA nu i systembolagets fasta sortment

Whisky och Bourbon I våras släppte Innis & Gunn Gunnpowder IPA i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Sapporo Premium Lager släpps i systembolagets fasta sortiment

Whisky och Bourbon Sapporo Premium Lager är den ikoniska ölen från det japanska…
17 Aug, 2018

Frukten av nytänkande

Vin Deep Roots Riesling 2017 har producerats av tre vinmakare som…
16 Aug, 2018

ZUBR Premium - Prisbelönt tjeck med traditioner lanseras på Systembolaget 1 september

Whisky och Bourbon ZUBR Premium är en klassisk tjeckisk lager från den lilla…
16 Aug, 2018

Brobergs på turné

Whisky och Bourbon Välkommen till cigarrmiddag hos PM & Vänner i Växjö den…
16 Aug, 2018

Frukost från ett hantverksbageri blir nästa destination på Brunkebergstorg

Mat och Restaurang Under sommaren har stockholmare vallfärdat till Brunkebergstorg och framförallt takparken…
16 Aug, 2018

Mathias Dahlgren lanserar nytt lunchkoncept på Rutabaga

Mat och Restaurang Under hösten 2018 kommer Mathias Dahlgren att sälja take away-luncher…
16 Aug, 2018

MAX bräcker nya rekord som klimatpositiva – och hjälper festivalbesökarna att bli klimathjältar

Övrigt För tredje året i rad fanns MAX på plats på…
15 Aug, 2018

Meny för minskat matsvinn – Gotthards Krog och Martin & Servera i nytt samarbete

Mat och Restaurang – Vi vill fortsätta erbjuda Umeåbor och tillresta på bra,…
15 Aug, 2018

Levert Frères Bourgogne Chardonnay 2017 - Nu i beställningssortimentet

Vin Levert Frères är en av Bourgognes egendomar med anor från…
14 Aug, 2018

Altia i nytt samarbete med Hernö Gin

Whisky och Bourbon Altia blir exklusiv distributör för Hernö Gin. Samarbetsavtalet börjar gälla…
14 Aug, 2018

Mr Voon öppnar en Street Bar

Mat och Restaurang Stockholm får äntligen en riktig asiatisk street bar. Krögaren och…
14 Aug, 2018

Cool cabernet franc från Argentina hos Winefinder

Vin Vinet Serbal Cabernet Franc 2017, från producenten Bodega Atamisque, kommer…
14 Aug, 2018

Würzburger Stein Silvaner ”Grosses Gewächs” 2015 lanseras på Systembolaget

Vin Vingården Stein är en av Tysklands mest berömda och ligger…
14 Aug, 2018

Alvestaglass AB: Försäljningen ökade med 60%under juli jämfört med föregående år

Övrigt Under juli 2018 uppgick försäljningen till 13 221 tkr (8…
14 Aug, 2018

2019 års SMAD resa

Whisky och Bourbon 2011 genomfördes SMADs första skottlandsresa. Då var målet Islay och…
13 Aug, 2018

Hyllad årgång av Château de Beaucastel lanseras på Systembolaget

Vin För familjen Perrin började allt med Château de Beaucastel i…
13 Aug, 2018

Nyhet i snackshyllan: ’Linsbågar’ och flera nyheter från Estrella

Övrigt För dig som älskar ostbågar men vill ha något nytt…
13 Aug, 2018
Artikelarkivet