Topprekrytering stärker Pontus Frithiofs verksamheter i DN-skrapan

Livets Goda 11 Jun, 2018
Mat och Restaurang För snart tre år sedan öppnade krögaren och entreprenören Pontus Frithiof flera restaurang- och eventkoncept i DN-skrapan, som nu drivs och är en del av det nya bolaget Pontus Frithiof City Venues. Den namnkunniga branschprofilen Johan Adlén tillträder vd-posten i augusti 2018 och ska leda företaget mot nya framgångar.

Pontus Frithiof och Johan Adlén

Pontus Frithiofs verksamheter i DN-skrapan har sedan starten hösten 2015 varit en succé med årligen ökat antal luncher i restaurangen Tidningshuset by Pontus och takeaway-rätter i Deli by Pontus, och sedan några veckor finns även Foodtruck by Pontus utanför på Gjörwellsgatan. I de populära event- och konferenslokalerna i Atelier 23, som har en av Stockholms fantastiska utsikter, arrangeras olika gastronomiska koncept och gästspel, festliga evenemang och möten. Alla ovan nämnda verksamheter, inklusive Catering by Pontus och Bakery by Pontus, drivs nu av bolaget Pontus Frithiof City Venues. Johan Adlén är mannen som ska leda arbetet och utvecklingen av bolaget som vd från och med augusti. Med hans kunskaper inom ledarskap, affärsutveckling och försäljning i kombination med hans erfarenheter från mat- och dryckesbranschen ska verksamheterna utvecklas för att möta framtidens gäster och nya framgångar.

– Det är alltid roligt när före detta medarbetare vill komma tillbaka och vi såg Johan som självklar för tjänsten. Med hans erfarenheter från ledande positioner kommer Johan med sin positiva energi och sina ledaregenskaper bli en stark tillgång och driva förändringsuppdraget framgångsrikt. Johans höga ambitioner för både personal och morgondagens gäster kommer vara en viktig ingrediens i vidareutvecklingen av vårt varumärke, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group.

Johan Adlén har en gedigen bakgrund inom mat- och dryckesbranschen, där han haft ledande befattningar. Närmast kommer Johan från Martin & Servera där han var affärsområdeschef för dryck och en del av inköpsledningen. Innan dess var Johan vd för vinimportören Valid Wines samt försäljningschef på Vingruppen i Norden. Hos Pontus Frithiof var Johan sommelier under åren 2007-2010 på Pontus! och etablissemanget Pontus by the Sea.

För mig står Pontus Frithiof för kvalitet, ambition, mod och innovation. Alltid med kunden i fokus och fantastiska produkter! Jag är mycket glad, stolt och förväntansfull över att få sluta cirkeln efter drygt åtta år och återvända till Pontus Group, och nu som tillträdande vd för Pontus Frithiof City Venues. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare ta företaget vidare till nästa nivå, säger Johan Adlén.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet