Topprekrytering stärker Pontus Frithiofs verksamheter i DN-skrapan

Livets Goda 11 Jun, 2018
Mat och Restaurang För snart tre år sedan öppnade krögaren och entreprenören Pontus Frithiof flera restaurang- och eventkoncept i DN-skrapan, som nu drivs och är en del av det nya bolaget Pontus Frithiof City Venues. Den namnkunniga branschprofilen Johan Adlén tillträder vd-posten i augusti 2018 och ska leda företaget mot nya framgångar.

Pontus Frithiof och Johan Adlén

Pontus Frithiofs verksamheter i DN-skrapan har sedan starten hösten 2015 varit en succé med årligen ökat antal luncher i restaurangen Tidningshuset by Pontus och takeaway-rätter i Deli by Pontus, och sedan några veckor finns även Foodtruck by Pontus utanför på Gjörwellsgatan. I de populära event- och konferenslokalerna i Atelier 23, som har en av Stockholms fantastiska utsikter, arrangeras olika gastronomiska koncept och gästspel, festliga evenemang och möten. Alla ovan nämnda verksamheter, inklusive Catering by Pontus och Bakery by Pontus, drivs nu av bolaget Pontus Frithiof City Venues. Johan Adlén är mannen som ska leda arbetet och utvecklingen av bolaget som vd från och med augusti. Med hans kunskaper inom ledarskap, affärsutveckling och försäljning i kombination med hans erfarenheter från mat- och dryckesbranschen ska verksamheterna utvecklas för att möta framtidens gäster och nya framgångar.

– Det är alltid roligt när före detta medarbetare vill komma tillbaka och vi såg Johan som självklar för tjänsten. Med hans erfarenheter från ledande positioner kommer Johan med sin positiva energi och sina ledaregenskaper bli en stark tillgång och driva förändringsuppdraget framgångsrikt. Johans höga ambitioner för både personal och morgondagens gäster kommer vara en viktig ingrediens i vidareutvecklingen av vårt varumärke, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group.

Johan Adlén har en gedigen bakgrund inom mat- och dryckesbranschen, där han haft ledande befattningar. Närmast kommer Johan från Martin & Servera där han var affärsområdeschef för dryck och en del av inköpsledningen. Innan dess var Johan vd för vinimportören Valid Wines samt försäljningschef på Vingruppen i Norden. Hos Pontus Frithiof var Johan sommelier under åren 2007-2010 på Pontus! och etablissemanget Pontus by the Sea.

För mig står Pontus Frithiof för kvalitet, ambition, mod och innovation. Alltid med kunden i fokus och fantastiska produkter! Jag är mycket glad, stolt och förväntansfull över att få sluta cirkeln efter drygt åtta år och återvända till Pontus Group, och nu som tillträdande vd för Pontus Frithiof City Venues. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare ta företaget vidare till nästa nivå, säger Johan Adlén.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet