Topprekrytering stärker Pontus Frithiofs verksamheter i DN-skrapan

Livets Goda 11 Jun, 2018
Mat och Restaurang För snart tre år sedan öppnade krögaren och entreprenören Pontus Frithiof flera restaurang- och eventkoncept i DN-skrapan, som nu drivs och är en del av det nya bolaget Pontus Frithiof City Venues. Den namnkunniga branschprofilen Johan Adlén tillträder vd-posten i augusti 2018 och ska leda företaget mot nya framgångar.

Pontus Frithiof och Johan Adlén

Pontus Frithiofs verksamheter i DN-skrapan har sedan starten hösten 2015 varit en succé med årligen ökat antal luncher i restaurangen Tidningshuset by Pontus och takeaway-rätter i Deli by Pontus, och sedan några veckor finns även Foodtruck by Pontus utanför på Gjörwellsgatan. I de populära event- och konferenslokalerna i Atelier 23, som har en av Stockholms fantastiska utsikter, arrangeras olika gastronomiska koncept och gästspel, festliga evenemang och möten. Alla ovan nämnda verksamheter, inklusive Catering by Pontus och Bakery by Pontus, drivs nu av bolaget Pontus Frithiof City Venues. Johan Adlén är mannen som ska leda arbetet och utvecklingen av bolaget som vd från och med augusti. Med hans kunskaper inom ledarskap, affärsutveckling och försäljning i kombination med hans erfarenheter från mat- och dryckesbranschen ska verksamheterna utvecklas för att möta framtidens gäster och nya framgångar.

– Det är alltid roligt när före detta medarbetare vill komma tillbaka och vi såg Johan som självklar för tjänsten. Med hans erfarenheter från ledande positioner kommer Johan med sin positiva energi och sina ledaregenskaper bli en stark tillgång och driva förändringsuppdraget framgångsrikt. Johans höga ambitioner för både personal och morgondagens gäster kommer vara en viktig ingrediens i vidareutvecklingen av vårt varumärke, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group.

Johan Adlén har en gedigen bakgrund inom mat- och dryckesbranschen, där han haft ledande befattningar. Närmast kommer Johan från Martin & Servera där han var affärsområdeschef för dryck och en del av inköpsledningen. Innan dess var Johan vd för vinimportören Valid Wines samt försäljningschef på Vingruppen i Norden. Hos Pontus Frithiof var Johan sommelier under åren 2007-2010 på Pontus! och etablissemanget Pontus by the Sea.

För mig står Pontus Frithiof för kvalitet, ambition, mod och innovation. Alltid med kunden i fokus och fantastiska produkter! Jag är mycket glad, stolt och förväntansfull över att få sluta cirkeln efter drygt åtta år och återvända till Pontus Group, och nu som tillträdande vd för Pontus Frithiof City Venues. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare ta företaget vidare till nästa nivå, säger Johan Adlén.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet