Hem NyheterNyhet WB Torsöl Mikrobryggeri lanserar en ljus Pale Ale med lokalproducerad humle och korn

Torsöl Mikrobryggeri lanserar en ljus Pale Ale med lokalproducerad humle och korn

av Livets Goda

Torsöl Mikrobryggeri utökar sitt sortiment med en Pale Ale. IDUN är humlad med två lokalproducerade humlesorter och lokalproducerad kornmalt.

IDUN Pale Ale humlas med lokalproducerad humle från Spännaregården i Björsäter utanför Mariestad. Smaksätts även med Torsöls egenodlade Mauritz 85 och Bonneråd SWE 5. Kornmalten är också lokalproducerad och kommer från gården Hassletorp och är ekologiskt odlad.

– Jag ville ta fram en lättare pale ale som gifter sig fint med ljust kött eller vegetariska rätter, med lokalproducerad humle och korn, säger PG Larsson, bryggmästare på Torsöl.

Förutom de dominerande lokalproducerade humlesorterna, torrhumlas IDUN med Cascade som är skördat av Kornheddinge Bryggerikompani utanför Staffanstorp i Skåne.

IDUN är i nordisk mytologi fruktbarhetens och kärlekens gudinna. Hon är även ungdomens gudinna och bjuder de andra gudarna på sina gyllene äpplen, som skänker dem evig ungdom.

IDUN lanseras den 2 dec och är en lite svagare och mer lättdrucken ale än vad som annars brukar känneteckna Torsöls repertoar. Finns i Systembolagets beställningssortiment och på hyllan i Mariestad, Lidköping, Götene, Skövde Centrum, Skövde Rosenhaga, Tidaholm, Karlsborg, Tibro, Töreboda, Gullspång.

Artikel Nr: 36727 / Burk 440 ml / Alkoholhalt 4,9 %
Drycken ingår i sortimentet Lokalt & Småskaligt
Pris: 25,30 sek

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING