Vinet & Maten: Två varianter på tortillapizza och tjeckisk bärs

Livets Goda 23 Oct, 2018
Mat och Restaurang Livets Godas Vinet & Maten redaktionen fortsätter med höstinspirerade mat- och dryckeskombinationer för att förgylla i det stundande mörkret. I denna goda matchning så möter två varianter av tortillapizza en mörk lager från Tjeckien - Kozel Dark.

Två varianter på tortillapizza 
i kombination till
Kozel Dark
Art.nr 88736, 16,80 kr, 500 ml, 88 LGP

ÖLET
En lättsamt strukturerad öl med smaker av karamell, mörk choklad och krämiga kaffetoner, tillsammans med en brödighet, pepparkryddighet och skön edge i syran som skapar fräschör i sötman. En distinkt slank och god öl!

TILL MATEN
I denna kombo så tar ölen en fylligare skepnad samtidigt som den kramar om och tar emot dragonen, chorizon och surkålen förnämligt och blir till ett bröllop med majsen och framkallar en knäckighet som inte fanns där tidigare. Samtidigt tar chokladtonerna ödmjukt ett steg tillbaka utan att helt gömma sig, kryddigheten befäster sitt balanserade grepp och det hela blir till en snyggt sammansatt komposition där ölen visar sin anpassningsförmåga och dessutom briljanta törstsläckaregenskap. Maten äts med händerna och ölen tas direkt ur buteljen, det är vårt råd i alla fall…

Ölet finner du på Systembolaget här >>

"Två varianter på tortillapizza"
För 4 personer

4 st mellanstora tortillabröd

FYLLNING #1
1 dl Crème Fraiche
Chorizosalami, tunt skuren 
En näve surkål
2 tsk dragon, fint hackad
2 st mozzarellaostar

FYLLNING #2
1 dl creme fraiche
ca 10-12 sardeller
4 st kronärtskocksbottnar, grovt strimlade
1 msk pizzakrydda
2 st mozzarellaostar
Salt
Nymalen svartpeppar

Servera med sallad

GÖR SÅ HÄR
Lägg fyra st tortillabröd på en ugnsäker plåt. Bred ett lager crème fraiche över dom (som smör på en smörgås) och fördela ut fyllningen. Vilken ordning väljer du själv men se till att du avslutar med mozzarellan som ska få en fin färg i ugnen. Välj en eller båda fyllningarna och upprepa samma procedur oavsett fyllning.

Baka pizzorna i ugnen på 225 grader tills mozzarellan har fått en fin färg och brödet en härlig frasig struktur.

SERVERING
Superenkelt och gott snacks/förrätt som går snabbt att göra i ordning till gästerna eller hemmamyset. Skär upp i mindre tårtbitar och servera på en servett.

 


Mariestads limiterade samlingsserie och jubileumsbok hyllar Den Stora Smakresan

Whisky och Bourbon Mariestads lanserar nu en exklusivt framtagen samlingsserie med alla de…
20 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Niklas tipsar: En champagne som flörtar med sinnena, 2009 Alfred Gratien Cuvée Paradis

Vin Det är för mig något speciellt med Alfred Gratien. Delvis…
16 Nov, 2018

Premiär för Koge’s Choice - framröstad av tusentals svenska ölälskare

Whisky och Bourbon Den 7 december lanseras vinnarbidraget från Innis & Gunn’s öltävling…
15 Nov, 2018

Prisregn över Nils Oscar

Whisky och Bourbon Nu är det avgjort vilka som vinner priser i den…
14 Nov, 2018

10 platser kvar till choklad- och portvinsprovning med Duane Dove och Fonseca

Vin Vad passar årstiden bättre än att lära sig allt om…
12 Nov, 2018
Artikelarkivet