Tre av Soleras producenter bland världens 100 bästa

Livets Goda 19 Sep, 2018
Vin Varje år sedan 1988 utser redaktörerna från tidskriften Wine & Spirits Magazine världens bästa vinerier. Som grund för urvalet blindprovar en panel av vinexperter fler än 15,000 viner. I år representerar Solera tre av producenterna på den åtråvärda listan. De är Bouchard Père et Fils, Sandrone och porttillverkaren Kopke.

Syftet med listan är att kasta strålkastarljuset mot de producenter man anser värda att hålla koll på för framtiden, då deras viner reflekterar en passion och ett hantverk utöver det vanliga. Panelen har även tagit hänsyn till vinernas kvalitet jämfört med pris. De tre producenter från Solera som kvalat in på listan har samtliga viner i Systembolagets sortiment. 

Bouchard Père et Fils
Bouchard Père et Fils grundades 1731 i Beaune av Michel Bouchard. Det är en av de äldsta vinegendomarna i Bourgogne och drivs idag av en fjärde generationens vinmakare. Bouchard Père et Fils erbjuder ett rikt utbud av prestigefyllda ursprung såsom Montrachet, Corton-Charlemagne, Beaune Grèves Vignes de l'Enfant Jésus, Bonnes-Mares, Meursault Perrières, för att nämra några.
www.bouchard-pereetfils.com

Sandrone
År 1977 köpte Luciano Sandrone sin första del av vingårdsläget Cannubi Boschis i Barolo. Sedan dess har Sandrone deltagit i mer än 50 skördar, varav 40 i egen regi. Från egna vingårdar i Langha och Roero kommer Luciano Sandrones fem viner, av Nebbiolo, Barbera och Dolcetto. Varje steg i produktionen kännetecknas av kompromisslös kvalitetskontroll och stor respekt för varje individuell årgång.
www.sandroneluciano.com

Kopke
Kopke grundades 1638 och är känt som världens äldsta porttillverkare. Företaget grundades 1638 och drevs av familjen Kopke fram till 1895. Idag ägs Kopke av Sonovino-gruppen och tillhör inte bara landets mest framstående exportörer av portvin, utan har även byggt upp en imponerande källare med viner som är 100 år gamla. Kopkes 70-åriga vinkällare ligger i Villa Nova de Gaia. Cirka 3 miljoner flaskor kan lagras i den klassiska källaren.
www.kopke1638.com

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Nya Nespresso Vertuo

Övrigt Nespresso lanserar nu en av de största nyheterna i företagets…
23 Oct, 2018

Nu kan du laga maten som format världshistoriens största genier

Mat och Restaurang Tror du på talspråket ”Du är vad du äter”? I…
23 Oct, 2018

Mackmyra släpper en ny ekologisk gin: Lab Distillery Organic Gin

Whisky och Bourbon Imorgon den 24 oktober lanserar det svenska dryckeshuset Mackmyra en…
23 Oct, 2018

Collective Arts släpper ny IPA smaksatt med färsk persika

Whisky och Bourbon Kanadensiska craft bryggeriet Collective Arts Brewery har tagit Sverige med…
23 Oct, 2018

Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet