Tre av Soleras producenter bland världens 100 bästa

Livets Goda 19 Sep, 2018
Vin Varje år sedan 1988 utser redaktörerna från tidskriften Wine & Spirits Magazine världens bästa vinerier. Som grund för urvalet blindprovar en panel av vinexperter fler än 15,000 viner. I år representerar Solera tre av producenterna på den åtråvärda listan. De är Bouchard Père et Fils, Sandrone och porttillverkaren Kopke.

Syftet med listan är att kasta strålkastarljuset mot de producenter man anser värda att hålla koll på för framtiden, då deras viner reflekterar en passion och ett hantverk utöver det vanliga. Panelen har även tagit hänsyn till vinernas kvalitet jämfört med pris. De tre producenter från Solera som kvalat in på listan har samtliga viner i Systembolagets sortiment. 

Bouchard Père et Fils
Bouchard Père et Fils grundades 1731 i Beaune av Michel Bouchard. Det är en av de äldsta vinegendomarna i Bourgogne och drivs idag av en fjärde generationens vinmakare. Bouchard Père et Fils erbjuder ett rikt utbud av prestigefyllda ursprung såsom Montrachet, Corton-Charlemagne, Beaune Grèves Vignes de l'Enfant Jésus, Bonnes-Mares, Meursault Perrières, för att nämra några.
www.bouchard-pereetfils.com

Sandrone
År 1977 köpte Luciano Sandrone sin första del av vingårdsläget Cannubi Boschis i Barolo. Sedan dess har Sandrone deltagit i mer än 50 skördar, varav 40 i egen regi. Från egna vingårdar i Langha och Roero kommer Luciano Sandrones fem viner, av Nebbiolo, Barbera och Dolcetto. Varje steg i produktionen kännetecknas av kompromisslös kvalitetskontroll och stor respekt för varje individuell årgång.
www.sandroneluciano.com

Kopke
Kopke grundades 1638 och är känt som världens äldsta porttillverkare. Företaget grundades 1638 och drevs av familjen Kopke fram till 1895. Idag ägs Kopke av Sonovino-gruppen och tillhör inte bara landets mest framstående exportörer av portvin, utan har även byggt upp en imponerande källare med viner som är 100 år gamla. Kopkes 70-åriga vinkällare ligger i Villa Nova de Gaia. Cirka 3 miljoner flaskor kan lagras i den klassiska källaren.
www.kopke1638.com

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet