Hem Vinvärlden Tre godsaker från Fattoria La Massa

Tre godsaker från Fattoria La Massa

av Christoffer Enquist

När Gianpaolo Motta köpte egendomen La Massa 1992 var han medlem i Chianti Classico konsortiet. 2002 beslöt han sig dock för att kliva ur detta, vilket gjorde honom till en slags rebell i Chianti och det här väckte en hel del förargelse. När vi träffde Gianpaolo Motta en dag i maj på Livets Godas redaktion säger han: – För La Massa så var det bästa vi gjort. Jag ville ha mer frihet att skapa min egen identitet i vinerna och fokusera på att göra viner av högsta kvalitet utan att behöva begränsa mig till massa regler om druvhållning och annat.

Giampaolo Giacca

I artikeln här presenterar vi tre buteljerade godheter från Gianpaolo och La Massa. Vill ni läsa artikeln i sin helhet så finner man den i Livets Goda #134.

Vinerna

Triss i godsaker

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING