Hem Vinvärlden Tre lysande prosecco från Bisol

Tre lysande prosecco från Bisol

av Livets Goda

Bisol är producenten med rötter i Valdobbiadene från 1542, som blickar mot framtiden. Gianluca Bisol, CEO och hans bror Desidero, chefvinmakare, är imponerande den 21:a generationen som driver företaget. 

Bisol har genom sin långa historia haft stor betydelse för utvecklingen av Prosecco Superiore di Valdobbiadene. Conegliano Valdobbiadene är hjärtat och födelseplatsen som Prosecco härstammar ifrån. Endast 25% av all prosecco, och nästan inget som finns på de svenska hyllorna, får den högsta kvalitetsklassificering D.O.C.G.

För att få kallas Prosecco Superiore måste druvorna komma från bergsluttningarna runt Conegliano Valdobbiadene. Sluttningarna är väldigt branta och alla druvor vårdas och skördas för hand. Desidero Bisol förklarar att de brantaste sluttningarna kräver omkring 1000 mantimmar per hektar istället för de 100-250 mantimmar som krävs för att göra Prosecco DOC. Det är dock inte bara i mantimmarna som det är stor skillnad, utan även självklart i kvaliteten, vilket märks när man provar deras buteljer.

Campofalco Biologico 2018

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING