Skippa pastan och slopa nudlarna. Är du sugen på att börja äta mer grönt? Då är zoodles det som du ska nörda ner dig i!
Pasta gjord av zucchini, även kallat zoodles, är ett grönt och hälsosamt middagsalternativ att servera på tallriken. Dessutom är det busenkelt att göra och går att fixa i en rad olika former beroende på vilken typ av pastarätt du är sugen på. För att inspirera till att prova sina gröna fingrar har Sundqvist testat tre olika alternativ på zoodles som passar till köttfärssåsen såväl i salladen eller till lasagnen.

Med en grönsakssvarv från Benriner svarvar man snabbt och enkelt ner zucchinin till spaghetti. Använd rå i sallader eller koka någon minut och ersätt den vanliga pastan.
ZUCCHINI FETTUCINI
För lite bredare zucchinipasta passar en mandolin utmärkt. Skär av ändarna på zucchinin. Sätt i det breda juliennebladet och skiva på längden. Vips så har man zucchini fettucini!

Att göra lasange med zucchini är både gott och enkelt. Skiva zucchinin tunt på en mandolin utan julienneinsats. Perfekt som ersättning, eller komplement, till traditionella lasagneplattor.