Hem Vinvärlden Triss i champagne Bedel

Triss i champagne Bedel

av Livets Goda

Fernand och Marie-Louise Bedel är den första generationens vinproducenter. Françoise Bedel började sköta arvet 1979 och sonen Vincent, började arbeta i familjens vingård 2003. Françoise och Vincent har som vision att personifiera vinernas terroir.

”Jag vill att vinerna ska visa i smaken var de kommer från, med en balans och renhet. Vinerna görs i vingården, inte i källaren”, berättade Vincent för Livets Goda när vi träffade honom förra året.

Bortsett från att jobba helt biodynamiskt så får champagnerna även ligga i buteljerna på sin jästfällning under en ganska imponerande tid.

Origin’Elle Extra Brut (art.nr: 77949, pris 313 kr, 89p)
Lagras på jästfällningen i 5 år. Vinet är vackert halmgult med vattenklar kant. Doften är hustypisk med sin ungdomlighet och sin fruktiga karaktär med fina inslag av blommor. Smaken är torr, frisk, blommig och gulfruktig med pigga bubblor. Toner av jäst och färska champinjoner följer efter fruktigheten och bidrar till ung fräschör. Eftersmaken är medellång och avslutningen är citrusfrisk och ren. Ett fantastiskt och jättegott alternativ till de stora husens viner i samma prisklass som inte alltid håller vad de lovar. Det här är en champagne som vi druckit flera gånger till mat. Prova carpaccio på oxfilé med lite ruccola, hyvlad parmesan och olivolja. Eller varför inte leta reda på ostronblad som du skvätter ner med några droppar citron. Fantastisk combo!

Dis Vin Secret (art.nr: 77410, 340 kr, 90p)
Ligger sex år på sin jästfällning. Vinet är fruktigt mjuk med fräscha inslag av gröna äpplen och citrusfrukt, med mognadstoner som tillsammans skapar en balanserad champagne med ett långt avslut. Riktigt god.

Entre Ciel et Terre (art.nr 77411, 391 kr, 93p)
Ligger sju år på sin jästfällning. Stor och charmerande brödig doft med fina blodapelsintoner och inslag av stenrök. Rik smak med både kavring och nötter, påtaglig citrussyra och lång, varm eftersmak i elegansen tecken. Mycket charmig och god.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING