December är här. Det betyder att det är dags att ta plats i fåtöljen framför brasan, (förhoppningsvis) blicka ut över fallande snöflingor, med en bok i ena handen och något gott att dricka i den andra.
Med anledning av detta har Kopparberg Gin tagit fram drinkrecept på två av sina omtyckta ginsorter. De båda sorterna, liksom favoriten Kopparberg Gin Strawberry & Lime, lanserades i Sverige tidigare i år och har gjort succé – Kopparberg Gin är nämligen höstens tredje bäst säljande varumärke på Systembolaget inom smaksatt gin.
Spiced Passionfruit Punch består av Kopparberg Gin Passionfruit & Orange och ginger beer som balanserar det söta med det bittra. Glöm inte kanelstången – den är viktig för att komma i rätt stämning!
Redan tröttnat på glögg? Då är Winter Fruit Gin Toddy ett lyxigt alternativ. Fruktig, varm och juligt röd.
Spiced Passionfruit Punch
Häll ingredienserna i ett ginglas och garnera med apelsinskiva och kanelstång.
5 cl Kopparberg Gin Passionfruit & Orange
Ginger beer (efter smak)
2 stänkar bitter
Iskuber
Apelsinskiva
Kanelstång
Winter Fruit Gin Toddy
Varm upp ingredienserna och låt de sjuda lite för att förstärka smakerna. Häll upp i glas och garnera med hallon på drinkpinne/tandpetare.
5 cl Kopparberg Gin Mixed Fruit
20 cl tranbärsjuice
1,5 cl citronjuice
0,5 tsk farinsocker
Hallon