Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Tulip lanserar bacon med kött från svenska gårdar

Tulip lanserar bacon med kött från svenska gårdar

av Christoffer Enquist

Just nu råder det baconbrist i hela SverigeEn av få leverantörer som fortfarande kan erbjuda bacon är Danish Crown Foods Sweden som nu byter till svenskt kött i två artiklar för sitt varumärke Tulip.

Bacon

Under de senaste dagarna har svenska medier rapporterat om den rådande bristen på bacon i dagligvarubutiker över hela landet. Anledningen uppges vara en kombination av torkan under sommaren 2018 och svinpesten i Kina. För att möta den ökade efterfrågan lanserar Danish Crown Foods Sweden nu två baconartiklar med svensk råvara – Tulip Bacon 125g och Tulip Bacon 140g.

– Under den senaste tiden har vi noterat ett ökat köptryck på bacon, vilket säkert kan kopplas till den minskade tillgången som nu har blivit omskriven i medier. Vi har producerat bacon sedan 1912 och vår leveranssäkerhet är hög, säger Fredrik Andersson, vd Danish Crown Foods Sweden.

Framställt från svenskuppfödda grisar
Köttet kommer från grisar som är uppfödda och slaktade i Sverige. För att uppnå bästa möjliga smak och kvalitet har slutprodukten framställts genom traditionell bokvedsrökning. Förädlingen sker i koncernens fabrik i Tyskland.

– Vi är stolta över vår styrka från jord till bord, både gällande köttråvaror och charkprodukter. Samtidigt vill vi ständigt bli bättre och skräddarsy vårt erbjudande efter den svenska marknaden. Vi arbetar därför med att växla till svensk köttråvara i fler baconartiklar, avslutar Fredrik Andersson.

RELATERAD LÄSNING