Hem Whisky & Bourbon Tullamore DEW Phoenix – Ett limiterat nytillskott från Tullamore familjen på Systembolaget

Tullamore DEW Phoenix – Ett limiterat nytillskott från Tullamore familjen på Systembolaget

av Livets Goda

Historien om byn Tullamore är vida känd, men för att uppdatera alla så inträffade 1785 världens första luftburna olycka då varmluftsballongen Phoenix kraschade i den irländska byn. Förödelsen blev nästan total men precis precis som fågeln Fenix reste den sig ur askan. Byns invånare återhämtade sig och byggde upp Tullamore igen. Till minne av händelsen har William Grant & Sons tagit fram Tullamore DEW Phoenix, en hyllning till invånarna för att hedra deras typiskt irländska optimism och uppmuntra deras styrka.

– Äntligen kan vi erbjuda svenska konsumenter Tullamore DEW Phoenix. Whiskeyn har redan utmärkt sig internationellt inom dryckesbranschen och är väldigt efterfrågad, säger Oscar J-T Holm, WG&S Nordic Marketing Communication Manager på Nigab.

Tullamore DEW Phoenix lanseras exklusivt på utvalda marknader och är precis som Tullamore DEW en trippeldestillerad, trippel-blended whiskey men som karaktäriserar sig med en högre grad av pot still whiskey. Till skillnad från originalet har Phoenix lagrats i två år på Oloroso-fat vilket berikat whiskeyn med tydliga toner av sherry, den har också en starkare alkoholhalt, 55 procent. Whiskeyn är inte kylfiltrerad och tillverkas och tappas med stor noggrannhet på destilleriet.

Phoenix lanserades den första mars på Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 85613, 499 kr. Aromen går mot karamell och aprikos med en skön russinton. Smaken har en tydlig sherryfats-touch med en större rondör och sötma än originalet. Aprikos, honung, karamell och pärontoner samsas i buteljen som lyfter sig med en skvätt vatten eller is, då den 55-procentiga alkoholhalten ger ifrån sig ett tydligt bett och krydda. 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING