Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Livets Goda 12 Jun, 2019
Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang – Regeringsgatan 21. Lokalen är strategiskt belägen mitt i handelsplatsen och i modern atmosfär serveras europeiska rätter med inslag från Asien, gjorda på säsongens bästa råvaror.

Regeringsgatan 21 är en ny restaurang i den moderna mötesplatsen och shoppingdestinationen Gallerian. Turesgruppen, som idag äger bland annat Broms och Vete-Katten, står bakom satsningen och restaurangen avser bli ett självklart stopp i city – både för personer på språng och för matgäster som vill sitta ner och njuta.

– Vi vill ge Gallerians besökare en helhetsupplevelse och matutbudet är en viktig del av vårt erbjudande. Med sin moderna interiör och välkomponerade meny känns Regeringsgatan 21 som ett bra komplement och vi tror att restaurangen kommer bli en ny mötesplats för matälskare i city, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian.

Menyn på Regeringsgatan 21 erbjuder ett flertal vegetariska alternativ och storleken på rätterna varierar, från små- och mellanrätter till á la carte och brunch på helgerna. All mat lagas från grunden och råvaran står i fokus – menyn kommer därför uppdateras med jämna mellanrum för att ta tillvara på säsongsspecifika ingredienser.

– Turesgruppen har lång erfarenhet av restaurangbranschen och består av genuina matnördar som älskar mat, dryck och service. Vi söker inspiration från hela världen och försöker ligga i framkant vad gäller kommande trender. Gallerians moderna koncept passar oss perfekt och Regeringsgatan 21 är enligt mig Sveriges snyggaste restaurang i en galleria, säger Daniel Malmros, restaurangchef Regeringsgatan 21.

I dagsläget har Regeringsgatan 21 öppet fram till 20.00, men från mitten av september förlängs öppettiderna. Detta i samband med Gallerians kommande satsning på ett kvällsöppet restaurangstråk som knyter samman Brunkebergstorg med Kungsträdgården. 


​Finalist till Årets syftesdrivna ledare

Övrigt Löfbergs vd Lars Appelqvist är en av tre finalister till…
16 Aug, 2019

Accademia Di Luca kan bli "Årets matinspiratörer"

Mat och Restaurang Accademia Di Luca, Di Luca & Di Lucas matakademi, har…
16 Aug, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
16 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

MUJI öppnar flaggskeppsbutik på Åhléns City idag den 16 augusti

Övrigt Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första…
16 Aug, 2019

Fratelli Cigliuti är tillbaka med två storslagna viner från årgång 2015 i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget

Vin Idag klockan 10:00 lanserar Enjoy Wine & Spirits en efterlängtad…
16 Aug, 2019

Landsbygdsministern besökte Kiviks Musteri i skördetid

Whisky och Bourbon Mitt i skördetid besökte landsbygdsminister Jennie Nilsson Kiviks Musteri som…
15 Aug, 2019

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale nu även på flaska hos Systembolaget

Whisky och Bourbon Nu lanseras Melleruds Moderna Ale på flaska, som snabbt blivit…
15 Aug, 2019

Big Little Wines

Vin Monterey på den amerikanske västkusten spelar huvudrollen i HBOs populära…
15 Aug, 2019

Nyhet - CAO Nicaragua

Whisky och Bourbon Som namnet antyder är detta cigarrer med klassisk nicaraguansk karaktär.…
15 Aug, 2019

Nytt för i år är att Midnattsloppet delar ut en Alkoholfri Falcon vid målgången

Övrigt Nytt för i år är att Falcon Alkoholfri delar ut…
14 Aug, 2019

BBQ Ranch - ny burgare i fyra tappningar

Vin Nya kampanjburgaren BBQ Ranch inleder hösten men förlänger också sommarens…
14 Aug, 2019

Bryggmästarens i nytt partnerskap med Scandinavian Invitation

Whisky och Bourbon Norden största golftävling, Scandinavian Invitation, får nu Bryggmästarens som officiell…
14 Aug, 2019

Två webblanseringar från Domaine Arlaud den 5:e september i begränsad upplaga om totalt 60 flaskor

Vin Den 5:e september så webblanseras två viner från Domaine Arlaud…
14 Aug, 2019

81% mindre CO2-utsläpp när Santa Maria skrotar konservburken

Mat och Restaurang Santa Maria kokosmjölk byter förpackning. Den gamla konservburken ersätts av…
14 Aug, 2019

Sålde slut på minuter: förlanseringen av Västkust Nätchips blev succé på Hemmakväll

Övrigt Förlanseringen 1/8 på Hemmakväll sticker ut som en av de…
14 Aug, 2019

Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Mat och Restaurang Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda…
14 Aug, 2019

Forever Supergreens - Grönt på väg

Övrigt Vissa dagar kan det vara svårt att hinna få i…
13 Aug, 2019

En djupdykning i öl

Whisky och Bourbon Öltrenden i Sverige är både stor och stark. Men vad…
13 Aug, 2019

Årets Smak 2019 – Brassicaceae: traditionell hetta i ny tappning

Mat och Restaurang Arla avslutar Årets Smak 2019 med den sista delen inom…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet