Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Tusse och MAX i drömsamarbete i burgarkedjans nya Idolkampanj

Tusse och MAX i drömsamarbete i burgarkedjans nya Idolkampanj

av Livets Goda

För tredje året i rad sponsrar MAX Idol och för att lansera årets reklamkoncept har den svenska burgarkedjan landat ett koncept där stora drömmar får stå i fokus. Under parollen ”Stolt sponsor av stora drömmar” har man tagit fram en serie nya filmer som visar hur allting började, en berättelse som berättas parallellt med vinnaren från 2019 Tousin ”Tusse” Chizas Idol-historia, allt ackompanjerat av en ny specialskriven låt från densamme.

MAX började som grundarna Curt Bergfors och Britta Fredrikssons stora dröm i Gällivare 1968. I det nya reklamkonceptet får tittaren följa med från grillkiosken från början och sedan när man öppnade nya restauranger i hela landet och ut i världen. Parallellt följer tittaren Tusses resa från starten av Idol till etablerad artist.

– Hade Curt och Britta inte vågat drömma stort uppe i Gällivare för snart 55 år sedan så hade MAX aldrig varit vad vi är idag. Detsamma gäller alla artisterna som tävlar i Idol. Allt börjar med en dröm och modet att genomföra den. Det har fått stå i centrum i det nya konceptet där vi bygger MAX varumärke genom högt underhållningsvärde, säger Maria Ziv, Global CMO på MAX Burgers.

Utöver det nya reklamkonceptet kommer MAX Sessions tillbaka, den här gången anordnas tre spelningar under november och december, i Malmö, Umeå och Stockholm. På varje MAX Session kommer två till tre Idoler som lämnat tävlingen uppträda med låtar som de antingen skrivit själva eller framfört under programmets gång.

– Förra årets upplaga av MAX Sessions visade sig vara ett väldigt uppskattat sätt för oss att ta sponsorskapet vidare från nationell till lokal nivå. Idolerna får chans att möta sina fans under lokala hyllningskonserter och en arena att bygga vidare sina musikdrömmar på. I år har vi satsat på tre större produktioner som stöttas med både förtjänad och köpt media. För de som inte har möjlighet att se spelningarna live sänds de också på MAX sociala medier, säger Maria Ziv.

I kombination med kampanjen ”Stolt sponsor av stora drömmar” och MAX Sessions kommer MAX varumärke synas tillsammans med flera av de aktiveringar Idol genomför i samband med programmet. Bland annat vid Kvalveckan, under Fredagsfinalerna och i köpt media under tävlingens gång. Årets varumärkesbyggande kommunikationskoncept kombineras med säljdrivande inslag i aktiveringar som stöttar upp huvudkampanjen. Dessutom kan MAX gäster och Idolfans förvänta sig ytterligare en överraskning senare i höst.

Reklamfilmen börjar sändas 16 september och första MAX Sessions anordnas den 12 november i Malmö, den andra 19 november i Umeå och den sista 3 december i Stockholm. MAX sponsorskap av Idol och kommunikationen kring det drivs av MAX tillsammans med byråerna Åkestam Holst NoA, JMWGolin, Hear och Creed Media.

RELATERAD LÄSNING