Hem NyheterVinnyhet Två internationella toppviner från Silver Oak i exklusiv lansering under augusti och oktober

Två internationella toppviner från Silver Oak i exklusiv lansering under augusti och oktober

av Livets Goda

Silver Oak grundades för över 40 år sedan genom ett handslag mellan två vänner i Napa Valley med en djärv vision; ”att odla Cabernet Sauvignon, endast använda amerikanska ekfat och producera röda viner i världsklass som kan lagras i årtionden”.

På Silver Oak arbetar man fortfarande efter filosofin att ”de bästa vinerna ligger framför oss”. En filosofi som den yngre generation familjen Duncan numera förvaltar med stor ära. I samband med skörden 2018 invigdes det LEED-certifierade vineriet i Alexander Valley där man arbetar med alternativa energikällor och innovativa system för återvinning och produktion. Genom det uttalade fokuset på hållbarhet och certifieringar av både byggnader och vinproduktion är Silver Oak en av pionjärerna bakom att driva på nya standarder för vinindustrin.

Två vingårdslägen av Silver Oak Cabernet Sauvignon 2016 erbjuds i exklusivt sortiment.

Årgången 2016 var ett år med gynnsamma väderförhållanden och stor växtkraft i vingårdarna, trots att det för femte året i rad var kraftfull torka i hela Napa-dalen. Den milda temperaturen under växtperioden gav full mognad till druvorna och en årgång med stor potential, bra balans och fint integrerade tanniner.

Silver Oak Napa Valley Cabernet Sauvignon 2016
Napa Valley Cabernet Sauvignon har lagrats 24 månader uteslutande på amerikanska ekfat från det egna tunnbinderiet där 84% av faten var nya.

Art.nr: 9368101
Pris: 1 199 kr
Antal flaskor: 168 st
Webblansering den 21 oktober kl 10:00.

Silver Oak Alexander Valley Cabernet Sauvignon 2016
Alexander Valley Cabernet Sauvignon har lagrats 24 månader uteslutande på amerikanska ekfat från det egna tunnbinderiet där 50% av faten var nya. Vinet är djupt rubinfärgat med en lilafärgad kant.

Art.nr: 9368201
Pris: 699 kr
Antal flaskor: 336 st
Lanseras den 24 augusti i utvalda Systembolagsbutiker.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING