Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Två julfavoriter i ny kombination: Apotekarnes Julmust med smak av apelsin

Två julfavoriter i ny kombination: Apotekarnes Julmust med smak av apelsin

av Livets Goda

Två julfavoriter: Apotekarnes kommer i år med en läskande julklapp till alla mustälskare – en julmust med smak av apelsin som passar perfekt till julens alla festligheter. Apotekarnes Julmust Apelsin dyker upp i butikshyllorna redan om ett par veckor.

Två julfavoriter

Två julfavoriter

Apotekarnes Julmust har en anrik historia och är sedan länge en lika självklar del av svenskarnas julfirande som sillen och skinkan. Med en marknadsandel på 73 procent och en försäljning på över 30 miljoner liter julmust om året är Apotekarnes helt enkelt ett muste på svenskarnas julbord.  Nu välkomnar Apotekarnes en ny familjemedlem med smak av apelsin.

– I år har det varit full fart i tomteverkstaden och det känns jättekul att presentera en spännande mustnyhet. Apotekarnes Julmust Apelsin är sockerfri och har en tydlig apelsinsmak. Den passar perfekt till julens alla firanden och avnjuts bäst väl kyld, säger Fanny Nihlvin, varumärkesansvarig för Apotekarnes.

Apotekarnes Julmust Apelsin kommer i två format, en 1,4 liters flaska och en 50 centiliters flaska och finns i butiker från vecka 40.

Sockerfri julmust alltmer populärt
Den sockerfria julmusten har de senaste åren tagit en allt större andel av den totala konsumtionen och ökade förra året med 7 procent.

– Konsumenterna efterfrågar även nya smaker och innovationer. Apotekarnes nya sockerfria variant med smak av apelsin är därför ett bra komplement till den traditionella musten som idag finns som både sockrad och sockerfri, säger Fanny Nihlvin.

Om Apotekarnes
Apotekarnes bryggeri grundades 1874 när Stockholms apotekare gick ihop i Apotekarnes Mineralvattens AB. Från början tillverkades enbart vattensorter men sedan 1908 produceras även läskedryck. 1964 införlivades Apotekarnes i Pripps och sedan 2001 ingår bryggeriet i Carlsberg Sverige.

RELATERAD LÄSNING