1

Två nya Gin från svenska Purity

Purity Distillery är det svenska destilleriet från Eslöv som under de senaste tio åren har framställt och producerat Purity Vodka – vinnare av över 229 internationella priser, bland annat för världens bästa ekologiska vodka och alkoholhaltiga dryckers mest prestigefyllda tävling International Wine & Spirits Competition. För en vecka sedan lanserades Purity Nordic Dry Gin.

Mathias Tönnesson, Master Blender hos Purity Distillery.

Baserade på Purity Vodkas prisbelönta sprit lanseras nu ytterligare två ginsorter. Samtliga ekologiska, noggrant genomarbetade och varsamt framställda för att erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga. På onsdag den 19 februari 2020 lanseras de ekologiska ginsorterna Purity Nordic Old Tom Gin samt Purity Nordic Navy Strength Gin.

”Hemligheten med Purity Gins stora smakprofil, förutom att den är producerad på världens bästa sprit, är att kryddningen är gjord med den spännande blandningen av basilika, timjan, blåbär och lingon. Denna kryddsättning gör att du får en gin med mycket smak så du kan njuta av en Gin & Tonic i absolut världsklass säger Mathias Tönnesson, Master Blender hos Purity Distillery.

Sommarkänsla året om med Old Tom
Purity Gin-familjens lite sötare medlem som är gjord som en klassisk Old Tom-style vilket är den ursprungliga ginstilen som dracks i England på 1700-talet. I receptet adderar de ekologiskt socker för att skapa en söt mjukhet som tillsammans med de ekologiska örterna får ginen att blomma ut i en uppfriskande prakt. O

Djärva smaker ger magiska cocktails med Purity Navy Strength
Man har uppgraderat det klassiska Navy Strength-receptet med både bättre och djärvare ingredienser – allt för att ge cocktails en riktig wow-känsla. Enbär, nordiska bär och ekologiska örter blandat med Puritys prisbelönta sprit.

PRODUKTFAKTA
Produktnamn Purity Nordic Old Tom Gin
Varunummer Systembolaget 84325
Volym 0,7 liter
Pris 339 kr
Lanseringsdatum 19 feb 2020
Alkoholhalt 43%
Ekologisk Ja

Produktnamn Purity Nordic Navy Strength Gin
Varunummer Systembolaget 83402
Volym 0,7 liter
Pris 450 kr
Lanseringsdatum 19 feb 2020
Alkoholhalt 57,1%
Ekologisk Ja