Hem Vintips Två nya öl från norrländska bryggeriet This is How

Två nya öl från norrländska bryggeriet This is How

av Anders Enquist

Två nya öl: This is How Brewery började sin bryggarresa i ett gammalt bussgarage i Piteå när Gustaf Ahlin lämnade Stockholm och flyttade till Norrlandsstaden 2017. Nu flödar ölen med de spetsiga namnen och gör det med hög kvalitet.

Under 2018 byggdes bryggeriet ut och i juni 2019 lanserades den första ölen på Systembolaget Hallon Sour – How to Tear down this Wall som blev en stor framgång, och sedan har det rullat på. På måndagen släpper This is How två nya öl på SB: How To Bullshit A Bullshitter, 5,2% och How To Dig Northern Gold, 5,3%. Häng med…

Två nya öl

Två nya öl från This is How

How To Bullshit A Bullshitter, 5,2%
Norrbotten / Sverige / Nr 32401 / 330 ml / 31:90 pant 1 kr / 92
Växer trivsamt och fräscht i gom när syraexplosionen fått oss att vakna till, med både citrusskalig beska, knäckebröd och kryddighet. Drar vi det till en närbesläktigad vindruva så landar vi i sauvignon blanc land med vissa limegräsiga och svampiga rundningar. Strukturellt syraingivande som sagt, och med mer apelsiniga vindar mot avslutet. En törstsläckare som mår utmärkt kall serverad.

How To Dig Northern Gold, 5,3%
Norrbotten / Sverige / Nr 30017 / 330 ml / 24:90 pant 1 kr / 91
Fyllig lager med bra syra, rättrådigt bastubakat knäckebröd med lite brända kanter och en apelsinig skalbeska av lugnare slag. Ger nästan små fördelaktiga bikänningar av luftig mumma. Harmoniskt, fräscht och sådär njutbart gott. Ytterst socialt kompetent.

RELATERAD LÄSNING