Hem Whisky & Bourbon Två nyheter från The Stone Brewing Co

Två nyheter från The Stone Brewing Co

av Livets Goda

Tidigare säsongsbryggda men i och med deras popularitet så har såväl Tangerine Express Hazy Indian Pale Ale som Fear Movie Lions Hazy Double IPA nu kvalificerat sig som året runt-bryggda öl i Stone Brewings portfölj. Bägge är i hazy stil, det vill säga ofiltrerade, grumliga till utseendet. Nu finns burkarna tillgängliga på Systembolaget.

Whisky & Bourbon om Stone Brewings nylanseringar

Tangerine Express Hazy Indian Pale Ale (art.nr. 55443, 355 ml, 6,7%, 28,90 kr, 92 p) är bryggd med tangerin och en mindre mängd ananas i typisk västkuststil där fruktigheten accentueras. Humleinslaget står citra, centennial, azacca och mosaic för och vi har en skönt exotisk och röd citrus-pigg doft och smak utan att IPA-känslan går förlorad. Sin vana trogen så är humletrycket på plats även i denne Stone-burk och säkerställer att frukten hålles i strama tyglar. En öl som får en att längta till sommaren.

Desto mer stöddig är Fear Movie Lions Hazy Double IPA (art.nr. 55430, 473 ml, 8,5%, 49,90 kr, 93 p) som känns väldigt mycket Stone Brewing med rejält tryck i humlen, här loral och mosaic, samtidigt som fruktdrivet är generöst. Tropiskt varvas med ljusa röda bär och torkade örter, maltiga toner med ett stänk choklad och fyllig fräschör med bra humlebett i avslutet. Kontemplationsöl de lux.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING