Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Två svenskar i regionsfinal i S.Pellegrino Young Chef

Två svenskar i regionsfinal i S.Pellegrino Young Chef

av Livets Goda

Den prestigefyllda, internationella tävlingen för unga kockar, S.Pellegrino Young Chef är nu framme vid regionsfinalerna dit 166 gastronomiska kämpar kvalificerat sig. Två unga, svenska kockar ska tävla i regionsfinalen för norra Europa som går av stapeln i Köpenhamn den 24-25 oktober. Det är Astrid Wahlén från restaurang Etoile i Stockholm och Juan Ruiz från Göteborg men som just nu är verksam i London.

Från varje regionsfinal går fyra kockar vidare till världsfinalen som är planerad att hållas i juni 2023 i Milano. En kommer att få chansen att mäta sig i huvudtävlingen om att bli världens bästa unga kock. De övriga får chansen till en specialutmärkelse. Antingen vilken rätt som bäst speglar kockens personlighet, eller vem som bäst har tagit hänsyn till hållbarhet och socialt ansvar, eller den tredje utmärkelsen som delas ut till den som bäst har lyft fram sitt regionala ursprung och bäst knutit ihop dåtid med nutid.

Svensk representant i juryn vid regionsfinalen för norra Europa i Köpenhamn är stjärnkocken och krögaren Tommy Myllymäki.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING