Hem Mat & Restaurang Ugnsbakad körsbärstoppad camembert & GT med flädersmak

Ugnsbakad körsbärstoppad camembert & GT med flädersmak

av Livets Goda

GT hör sommaren till och den känslan förstärks när vi arbetar med en flädertonic som smaksättare till ginen. Men den tidlösa drinken är inte bara en törstsläckare med svårslagen fräschör, den är också en fantastisk ledsagare till ostar som brie och camembert. Till denna fläder-GT serverar vi en ugnsbakad camembert som toppas med körsbärstomater, svartpeppar och olivolja.   

Recept

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Drinkbas

Gibson’s London Dry Gin, Storbritannien

art.nr. 235, 700 ml, 37,5%, 209 kr
Klassisk gin med fin citrusaromatik, tydlig enbärskryddighet och korianderfrön i doften. Smaken har en söt förnimmelse fast vi har att göra med en helt torr gin och citrusaromerna ger en fräschör till det kryddiga. Citrusskal i avslutet tillsammans med enbär.

GT
Plocka fram dina GT-glas, fyll dem med istärningar och häll på generöst med gin. Toppa med flädertonic (vi använder Swedish Tonics version), citronskal och citronskiva.

Matchningen
Precis som GT:n bygger den ugnsbakade camemberten på fräschör, mycket tack vare tomaterna. Tillsammans är de bägge superba och ostens krämighet hanteras mästerligt av drinkens friskhet och syra.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING