Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ulf Wagner – 50 år i gastronomins tjänst

Ulf Wagner – 50 år i gastronomins tjänst

av Livets Goda

Ulfs matintresse började redan som barn i köket hos mor Johanna. Sommaren 1972 startade han sin kockkarriär på Parken Zoo i Eskilstuna. Därefter gick karriären snabbt och resan gick bl.a. via Stockholm, Grythyttan, Paris till Göteborg och Park Avenue 1983.

Sedan dess har Ulf varit engagerad i ett stort antal restauranger och extra värt att nämna är de tre där han erhållit en stjärna i Guide Michelin: The Place (1989), Basement Restaurang och Bar (2003) och Sjömagasinet (2013). Det är i den nya restaurangen ”Wagners Bistro” som han nu firar sina 50 år i gastronomins tjänst.

Utöver arbetet i restaurangerna har Ulf även gjort gästspel världen över. Frankrike, Sydafrika,

Singapore, Italien, Österrike, Tyskland och England är ett urval av de länder som han besökt i sin roll som gäst-kock.

I TV-program som ”Stjärnorna på Slottet” och ”Kockarnas kamp” har Ulf gjort sig känd hos den breda allmänheten. Hans Tv-karriär började dock redan på 90-talet med ”Fredagsexter”, ”Gokväll” och ”Festfixarna”.

I en kommentar säger Ulf Wagner:

”50 år i samma yrke är kanske inte så mycket att fira – det innebär ju att även jag åldrats i takt med tiden. Något som dock är väl värt att fira är ju allt roligt jag fått göra under dessa år – alla glada tillrop från gäster och inte minst alla mina fantastiska medarbetare som jag fått nöjet att arbeta med. Pensionär – nej, men kanske lite mer tid för familjen. Men det är svårt att vara utan nöjet att träffa både gäster och medarbetare. Ett par år till får det allt bli!”

Under 2022 kommer ”Wagners Bistro” vid tre olika perioder servera Ulfs bästa smakminnen i en lite modernare tappning. Fram till den 19 mars serveras den första menyn som består av:

  • Wagners Kalvtartar
  • Vit AAA sparris med råhalstrade havskräftor, brynt smörhollandaise
  • Vaktel med tryffel & portvinssås samt Pommes Anna
  • Mor Johannas chokladbakelse med salt karamellglass

Wagners Bistro är öppet onsdag-lördagar, kl 11.30 – 23.00.

www.wagnersbistro.se

info@wagnersbistro.se

RELATERAD LÄSNING