Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ulla Winbladh öppnar till våren efter lång renovering

Ulla Winbladh öppnar till våren efter lång renovering

av Livets Goda

Vid årsskiftet stängde Ulla Winbladh på Djurgården för en omfattande renovering. Tre månader senare är det nu dags för återöppningen av den legendariska restaurangen med premiär 28 mars.

Historien om Wärdshuset Ulla Winbladh börjar år 1897 då byggnaden först uppfördes som ett bageri. På 1950-talet skapades restaurangen Ulla Winbladh som blivit känd för klassisk husmanskost och traditionsenligt firande av svenska mathögtider. Efter en omfattande renovering som pågått under tre månader är det nu dags för öppning.

– På Ulla Winbladh följer vi inga trender utan värnar om vår historia och den svenska mattraditionen. Restaurangen var dock i stort behov av renovering men vi har gått varsamt fram, säger Camilla Persson som är driftschef på Ulla Windbladh. Våra många stamgäster kan därmed andas ut, de kommer att fortsätta känna igen sig när dörrarna nu slår upp igen.

Förutom att samtliga rum och matsalar fått helt nya ytskikt och att baren byggts om så har Ulla Winbladh även utrustats med ett helt nytt kök. För inredningsdesignen står design- och arkitektbyrån Koncept. Återöppningen sker 28 mars lagom till påsken, som utöver den ordinarie menyn, firas med nässelsoppa, sill, lax och lamm.

RELATERAD LÄSNING