“Det normala tillvägagångssättet hos Jack Daniels är att blanda innehållet från en mängd olika fat för att reproducera den speciella smaken hos varje whiskeysort. Men eftersom innehållet i ett fat aldrig är identiskt med ett annat tyckte Jack Daniels att många goda kvaliteter från de enskilda faten gick förlorade i processen. I en önskan att undersöka skillnaderna i smak startade destilleriet därför sitt “”Single Barrel Program””. – Från det kommer vår bästa, mest särpräglade whiskey, säger Jack Daniels master distiller Jeff Arnett. I slutet av april åkte Stockholmskrögaren Rob Cederlid till destilleriet i Lyncburg, Tennesse för att välja ut sin unika whiskey från tre olika fat som Jeff Arnett valt ut efter just hans specifikationer. – Det är en av de största arbetsdagarna i mitt liv, summerar Rob Cederlid händelsen. Whiskeyn som han valde kommer att finnas tillgänglig för krogens gäster från och med slutet av augusti i år. /M.K Ekmark”
Unik Jack Daniels-whiskey till svensk krog
769