Unik Jack Daniels-whiskey till svensk krog

av Livets Goda

“Det normala tillvägagångssättet hos Jack Daniels är att blanda innehållet från en mängd olika fat för att reproducera den speciella smaken hos varje whiskeysort. Men eftersom innehållet i ett fat aldrig är identiskt med ett annat tyckte Jack Daniels att många goda kvaliteter från de enskilda faten gick förlorade i processen. I en önskan att undersöka skillnaderna i smak startade destilleriet därför sitt “”Single Barrel Program””. – Från det kommer vår bästa, mest särpräglade whiskey, säger Jack Daniels master distiller Jeff Arnett. I slutet av april åkte Stockholmskrögaren Rob Cederlid till destilleriet i Lyncburg, Tennesse för att välja ut sin unika whiskey från tre olika fat som Jeff Arnett valt ut efter just hans specifikationer. – Det är en av de största arbetsdagarna i mitt liv, summerar Rob Cederlid händelsen. Whiskeyn som han valde kommer att finnas tillgänglig för krogens gäster från och med slutet av augusti i år. /M.K Ekmark”